22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ενίσχυση στους Δήμους της Αργολίδας για δράσεις πυροπροστασίας

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 16.910.000,00 ευρώ σε Δήμους της Χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το εν λόγω ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους, για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και εκτάσεις.

Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων αλλά και τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου.

Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο Πίνακας κατανομής ανά δήμο της Αργολίδας:

Περισσότερα Άρθρα

Καμία βόλτα σε νοσοκομείο έχουν κάνει;

Δημήτρης Καμπουράκης: Καμία βόλτα σε νοσοκομείο έχουν κάνει; Εντάξει, τα εμβολιαστικά κέντρα θα μείνουν τελικά ανοικτά το τετραήμερο του Πάσχα, αλλά σας εξομολογούμαι ότι για μια ακόμα φορά διαπίστωσα πόσο φοβεροί τύποι είμαστε όλοι μας. Όταν η κυβέρνηση σχεδίαζε το εμβολιαστικό πρόγραμμα λέγαμε ότι «πουλούν ελπίδα για κάτι που δεν υπάρχει», όταν το υλοποίησαν είπαμε […]

Δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων και του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία OPEN MALL στο Ναύπλιο

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ενημερώνει ότι: H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ενέταξε την πράξη με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ» και με κωδικό ΟΠΣ 5037482 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση έχει Συνολική Δημόσια Δαπάνη 1.615.197,04 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης […]