19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

΄Ασκηση στην τρίτη ηλικία

Είστε άνω των 65 ετών;

Θέλετε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας;

Υποφέρετε από κάποια πάθηση;

Αισθάνεστε μοναξιά;

 

Προβλήματα που οφείλονται στην αδυναμία του σώματος, στην εξασθένιση της μνήμης, στην ελάττωση όρασης, όσφρησης και ακοής, αλλά και προβλήματα ψυχολογικής φύσης που οφείλονται στη μοναξιά και την ανασφάλεια είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με ήπια άσκηση. Mελέτες πάνω στη σύσταση σώματος των ηλικιωμένων αναφέρουν ότι παρατηρείται απώλεια της μυϊκής μάζας με την αύξηση της ηλικίας. Υπολογίζεται ότι από την ηλικία των 20 μέχρι αυτή των 70 ετών η απώλεια μυϊκού ιστού φτάνει στο 20-30%. Στόχος επομένως της άσκησης είναι η διατήρηση του νευρομυϊκού, του καρδιαγγειακού και του οπτικού συστήματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Οφέλη της άσκησης

·         Βελτίωση  της λειτουργίας της καρδιάς, διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη.

·         Αύξηση της αερόβιας ικανότητας και να βελτιώσει έως και 20% την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.

·         Βελτιώνει το μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεων και την αντοχή των οστών. 

·         Προάγει τον νευρομυϊκό συντονισμό βελτιώνοντας την ισορροπία του σώματος και μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης.

·         Ελάττωση του σωματικού βάρους και λίπους.

·         Καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων

Ιδιαίτερα χρήσιμη και κατάλληλη είναι η εφαρμογή της μεθόδου Pilates, αφού περιλαμβάνει αργές και ήπιες κινήσεις με το βάρος του σώματος ή αντιστάσεις με τη μορφή ελατηρίων. Η άσκηση Pilates διαθέτει ένα πλούσιο ασκησιολόγιο εύκολα προσαρμοζόμενο στην εκάστοτε περίπτωση, δεν υπάρχει άρση βαρών και επιβαρύνσεις στις αρθρώσεις και αποτελεί μία ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο για όλες τις ηλικίες και περιπτώσεις.

Άτομα άνω των 65 ετών ελεύθερη  είσοδος.

Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 2751306740, 6941648181

ΣΩΜΑ Family Concept

τηλέφωνα επικοινωνίας : 2751306740 / 6941648181 

Facebook Page :ΣΩΜΑ Family Concept 

Instagram: swma_familyconcept

Περισσότερα Άρθρα

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Προσοχή θυελλώδεις άνεμοι 8 Μποφόρ

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ. αριθ. 273/14-04-2020/2200 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ: Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από 15/01 μέχρι 15/07 UTC Νότιοι Νοτιοδυτικοί 7 ή 8 2.- Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: (α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών […]

Τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ναυπλιέων

Συνεχίζονται το τριήμερο 14 έως και 16 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΔΟΠΠΑΤ στο Δήμο Ναυπλιέων. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ξεκινούν από το Δρέπανο την Παρασκευή και συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο σε Ασίνη, Κάντια, Νέο Ροεινό, Ανυφί και φυσικά στο Ναύπλιο. Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 Δρέπανο, ώρα 19:00 Ο Σύλλογος […]