7 °C Argos, GR
21 Ιανουαρίου 2022

«Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο»: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή της μάχης

Η παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» μας ενημερώνει για τη χθεσινή της εκδήλωση στην Κόρινθο:

 

Στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων του συνδυασμού μας «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα, βρεθήκαμε χθες (Πέμπτη 18/04) στην Κόρινθο. Την τιμητική τους σε αυτή μας την εκδήλωση είχαν οι γυναίκες της Κορίνθου, οι οποίες πήραν την «Πρωτοβουλία» να αναφερθούν στα θέματα που μπορούν να δώσουν λίγη ευτυχία σε κόσμο που ζει μέσα στη φτώχεια και τη δυστυχία.

Η ενεργή παρουσία μας στο Νομό Κορινθίας και οι ανοιχτές συζητήσεις με τους κατοίκους της κάθε περιοχής, μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στο στόχο μας: Να κάνουμε την πολιτική μας αποτέλεσμα, μέσα από τα ουσιαστικά και σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες της Πελοποννήσου.

Με μεγάλη μας τιμή υποδεχθήκαμε μεταξύ των παρευρισκόμενων και την υπΕυρωβουλευτή της ΝΔ κα. Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρο και Πρόεδρο του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, καθώς και τον υπ. Ευρωβουλευτή με το Ποτάμι κο. Γεράσιμο Παπαδόπουλο, σεισμολόγο.

Στην ομιλία του, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η μέριμνα σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι προσπάθειες βελτίωσης της ζωής σε όλες τις κοινωνικές τάξεις είναι χρέος του συνδυασμού “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά: “Θλίβομαι, γιατί σε επίπεδο Περιφέρειας, η Υγεία και η Πρόνοια δεν έχουν θέση”.

 • Τα άτομα με αναπηρία είναι μέλη της κοινωνίας μας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ίδια για όλους και η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση της πρόληψης για τα άτομα με αναπηρία. Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το συγκεκριμένο θέμα είναι ζήτημα της Περιφέρειας:
  • Το επίπεδο εκπαίδευσης
  • Η αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία
  • Η επαγγελματική αποκατάσταση
  • Οι προσβάσιμοι δρόμοι & τα δημόσια κτίρια
  • Οι ειδικοί αθλητικοί χώροι

 • Οι δυσίατες ασθένειες και συγκεκριμένα, τα καρκινώματα, το Alzheimer κ.α καθημερινά αυξάνονται. Ως Περιφέρεια, οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε τους αντίστοιχους συλλόγους, αλλά και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν. Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είναι ικανή να ενισχύσει και αυτόν τον τομέα.
 • Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας & των Αγροτικών Ιατρείων είναι θέματα της Περιφέρειας, οι σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου Κορίνθου είναι θέμα, που για την επίλυσή του θα πρέπει να βοηθήσει  η Περιφέρεια
 • Το εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας μπορεί να λυθεί με την απαραίτητη στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες
 • Ο εκφοβισμός και η κακοποίηση των γυναικών είναι μείζον ζήτημα και δυστυχώς η Περιφέρεια δεν έχει δομές για την υποστήριξη αυτών των γυναικών.
 • Οι υπερήλικες έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και οφείλουμε να παρέμβουμε σε αυτό.
 • Η ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων και η ενθάρρυνσή τους είναι κύριο μέλημά μας.

“Δεν έχει γίνει καμία προγραμματική σύμβαση για κοινωνικά ζητήματα. 

Για την «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» θα είναι προτεραιότητά μας. 

Είναι ευθύνη και χρέος μας να προστατεύσουμε κάθε συμπολίτη μας”

 

Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!

Περισσότερα Άρθρα

Προ των πυλών η κατασκευή εργοστασίου απορριμμάτων στην Ηλεία

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαου Μαντζούφα, υπογράφεται την ερχόμενη Τρίτη, 12 Μαρτίου, η σύμβαση του έργου: «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας μέσω ΣΔΙΤ». Η σύμβαση θα υπογραφεί στις 13.00 στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ Ηλείας στη θέση «Τριανταφυλλιά», μεταξύ του αναδόχου του έργου και του προέδρου […]

«Σφυρίζει» αδιάφορα η Ρωσία για την Αγία Σοφία: Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας – Δεν θα επέμβουμε

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, υπογραμμίζοντας την σημασία του μνημείου αυτού παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. «Γνωρίζετε ότι το θέμα […]

Follow by Email