18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Κρίγγος: Ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ στις παραλίες

 

Ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου Άργους-Μυκηνών έφτασε στην ολοκλήρωση του.

Πλέον οι συνάνθρωποι μας με κινητικά προβλήματα θα μπορούν άνετα και χωρίς προβλήματα να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος αναφέρει σχετικά:

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια φθάσαμε σε καλό τέλος! Η προσπάθεια αναβάθμισης των παραλιών μας είναι συνεχής και προσθέτουμε συνεχώς νέες υπηρεσίες.

Φέτος στις παραλίες Μύλων, Νέας Κίου, Τημενίου και Κιβερίου, θα τοποθετηθούν για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα διάδρομοι με ειδικό κάθισμα, ειδικές ντουζιέρες, ένα πακέτο τηλεμετρίας, φωτοσυναγερμούς, αποδυτήρια, και από μία χημική τουαλέτα.

Οι υποδομές στηρίζονται σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης που διασφαλίζουν την αυτόνομη και ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ, καθώς και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένους, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ» και εντάχθηκε στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με προϋπολογισμό 239.971 Ευρώ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Πέτρες και χώματα στην παραλιακή Νέας Κίου – Μύλων

Έντονο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων από τα κύματα της φουρτουνιασμένης θάλασσας που καταλήγουν να “σκάνε” στον δρόμο. Ο κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς είναι μεγάλος καθώς η θάλασσα ξεβράζει πέτρες από την παραλία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από κάποιο ατύχημα. Το οδόστρωμα στην λωρίδα που βρίσκεται προς […]

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Ν.Κίου

Σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, ανήμερα της εορτής της Αγίας Ειρήνης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Μετά το πέρας της λειτουργίας οι εφημέριοι του ναού της Αγίας Ειρήνης, π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος, ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την τιμή που έκανε να […]