18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ τίμησε τον Βαγγέλη Τρίγκα

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους  ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ οργάνωσε τη 13η Χορωδιακή Συνάντηση και τίμησε τον Αργείο μουσικό και συνθέτη Βαγγέλη Τρίγκα, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Συλλόγου με μαέστρο τον καθηγητή Μουσικής κ. Νίκο Καπετάνιο. Το παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι «Μωρή κοντούλα λεμονιά» με τον ήχο του κλαρίνου από τον κ. Δημήτρη Τσαγκαρέλη σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στην αίθουσα, που ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Η Μεικτή Χορωδία «Λύρα Απόλλωνα» της Ερέτριας με μαέστρο τον κ. Γιώργο Κοκκίνη και με όμορφα τραγούδια: Έλα μαζί μου, Σου μιλώ και κοκκινίζεις, Αγάπη είναι από την 14χρονη Βάσια Βλάχου στο σόλο χάρισε σε όλους μας μουσικές μελωδικές στιγμές.

«Εμείς οι Ερετριείς ήρθαμε και για προξενιό: εσείς τη νύφη ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ και εμείς τον γαμπρό Απόλλωνα μαζί με την πρόθυμη αποδοχή του μαέστρου κ. Κόντη να μας φέρει ξανά κοντά στο δικό μας Φεστιβάλ τον Ιούνιο», είπε η πρόεδρος της Χορωδίας της Ερέτριας.

Ακολούθησε το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Το Ηδύφωνον» Κυπαρισσίας με μαέστρο τον κ. Κώστα Κτενά. Τα τραγούδια τους δυνάμωσαν την αγάπη μας για τη μουσική.

Η μακρινή Πρέβεζα με τη χορωδία της «Ηχοχρώματα» και με μαέστρο την κ. Ανέλια Στεφάνοβα γέμισε την εσοχή του πενταγράμμου που αφήσαμε εμείς οι οικοδεσπότες στον οίκο της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ με τραγούδια του Βίρβου, του Κουγιουμτζή, του Περγιάλη και άλλων.

Ακολούθησε η σκηνή της βράβευσης του κ. Βαγγέλη Τρίγκα. Σολίστας, συνθέτης, καθηγητής του μπουζουκιού, μελετητής της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής το τιμώμενο πρόσωπο. Πολυγραφότατος, αποτυπώνει τη μελέτη του  με το μπουζούκι στα 39 βιβλία του και γράφει πιστά σε νότες σπουδαία λαϊκά τραγούδια και οργανικά κομμάτια από τις πρώτες αυθεντικές ηχογραφήσεις. Ο Βαγγέλης Τρίγκας συνόδεψε με το μπουζούκι του τη Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ σε ένα ρεπερτόριο με ρεμπέτικα τραγούδια και μαζί με τον μαθητή και συνεργάτη του Αντώνη Σίδερη, έκαναν το παλιό εργοστάσιο , την Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος», «εργοκίνηση» πολιτισμού. Ο κ. Νίκος Καπετάνιος στο πιάνο, ο κ.  Παναγιώτης Ρέντας στο τουμπελέκι και στη διεύθυνση της Χορωδίας της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ ο κ. Γιάννης Κόντης συμπλήρωσαν την ορχήστρα της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ.

Με τα οργανικά κομμάτια του Βαγγέλη Τρίγκα από την προσωπική του συλλογή Optima, και με το τραγούδι «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» από όλες της χορωδίες έκλεισε η όμορφη βραδιά. Ελπίζουμε ότι όλοι νιώσαμε τη μαγεία της μουσικής, γιατί η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Τηρώντας ό,τι οι συγχoρωδοί μας από την Κυπαρισσία μας παρότρυναν με το τελευταίο τραγούδι τους «ας κρατήσουν οι χοροί» , όλοι μαζί, μετά, γλεντήσαμε σε ένα πάρτι γεύσεων και χορού, αποδίδοντας μουσικοκινητικά τις επιλογές του DJ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και την ευγενική χορηγία του Δήμου Άργους-Μυκηνών, της ΚΕΔΑΜ, της ΔΕΥΑΡΜ, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και των χορηγών – επιχειρηματιών της πόλης του Άργους.

Ο Σύλλογος ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο Φεστιβάλ των Μεγάρων και στο Εκκλησιαστικό Φεστιβάλ του Λυγουριού.

Περισσότερα Άρθρα

Επιστροφή στα θρανία με υποχρεωτικά self test

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στο σχολείο οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.. Επίσης, θα λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα λύκεια. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό θα πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί […]

Συλλήψεις σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Θανάσιμος τραυματισμός ατόμου από γεωργικό ελκυστήρα Χθες (4.10.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, 66χρονη ημεδαπή τραυματίστηκε θανάσιμα όταν γεωργικός ελκυστήρας, που βρισκόταν σε αγρόκτημα της, κάτω από άγνωστες συνθήκες τέθηκε σε λειτουργία και την παρέσυρε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους- Μυκηνών. Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση […]