17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Από την Αργολίδα…στο ευρω-ψηφοδέλτιο της ΝΔ η Βίκυ Φλέσσα

Η δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα  που γεννήθηκε στο Ναύπλιο και μεγάλωσε στο Άργος είναι η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία, και με την οποία ολοκληρώνεται η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Νωρίτερα σήμερα η κ.Φλέσσα συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό της, ενώ τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων μπορείτε να τα δείτε και στο site της ΝΔ.

Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος

Γεννήθηκα στο Ναύπλιο και μεγάλωσα στο Άργος στον προσφυγικό συνοικισμό των Μικρασιατών, που γειτονεύει με το αρχαίο θέατρο της πόλεως. Ο πατέρας μου ήταν πυροσβέστης με καταγωγή από την Καρυά Άργους.  Σπούδασα κλασική φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές μου με υποτροφία στην Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησα.

Έχω εργαστεί τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ), ραδιόφωνο (ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ 4) και τηλεόραση (ΕΡΤ, Star, Antenna). Η εκπομπή μου «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Είμαι έγγαμη και μητέρα ενός γιού.

Έπειτα από τριάντα χρόνια γραπτών και λόγων αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα, στην προσπάθεια για πράξεις: να γεμίσουν το καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, να συντάξουμε ένα βιβλίο κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας επί τη βάσει του πολιτισμού, να γίνουν στη χώρα μας τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της τεχνητής νοημοσύνης και την Βιοηθική. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου ζήτησε να σηκωθώ από την τηλεοπτική μου καρέκλα και θα βάλω τα δυνατά μου με σκοπό ως Ελληνίδες και ´Ελληνες να αναδείξουμε την αξία της κλασικής Παιδείας και του Πολιτισμού στην Ευρώπη και στον σύγχρονο κόσμο.

Περισσότερα Άρθρα

Τον Ιούνιο το καρναβάλι της Πάτρας-Αναβολή των εκδηλώσεων και στο Ναύπλιο

Την χρονική μετακίνηση για τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πάτρας μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την αναβολή όλων των εκδηλώσεων του τριημέρου. Την αναβολή των εκδηλώσεων του τριημέρου ανακοίνωσε με δελτίο τύπου και ο Δήμος Ναυπλιέων .Ακύρωση όλων των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Υψηλού επιπέδου το «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2019»- Όλο το πρόγραμμα

  Κωστής Μαραβέγιας, Γιάννης Πάριος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Πέτρος Φιλιππίδης, Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Λιγνάδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος… Το «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2019», ο καλοκαιρινός πολιτιστικός θεσμός που διοργανώνει με επιτυχία η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών, ορίζει την καλλιτεχνική ζωή του Άργους και των Δημοτικών Διαμερισμάτων με αξιόλογες εκδηλώσεις τόσο στο Άργος όσο και […]