6 °C Argos, GR
8 Φεβρουαρίου 2023

ΝΔ για ΕΡΤ: “Χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης”

«Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ.Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για το σκάνδαλο Novartis.

O Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή τις αναφορές που έλαβαν χώρα σχετικά με την παραπάνω δήλωσή του στην ΕΡΤ έκανε λόγο για μονταζιέρα του Μαξίμου, διευκρινίζοντας:

«(…) Ρωτήθηκα από δημοσιογράφους της εκπομπής “Απευθείας” στην ΕΡΤ, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, αν θεωρώ, με την ιδιότητά μου ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών.
Απάντησα ότι κατά την επιστημονική άποψή μου αλλά και την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών (υποθέσεις: Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α) η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού.
Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση “η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού” ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι.
Αν είναι δυνατόν οι “φωστήρες” της Κυβέρνησης να θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε μέχρι και στον Γκαίμπελς θυμηδία για την προχειρότητά της(…)».

Επ΄αυτού έβγαλε ανακοίνωση και η Νέα Δημοκρατία:

«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες».

Σε όλα τα παραπάνω απάντησε με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα:

«Σε σχέση με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη σημερινή συνέντευξη του πρώην υπουργού κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ, η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι – όπως πάντα – μετέδωσε και μεταδίδει πλήρως, ισοτίμως και χωρίς λογοκρισία τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις των ερωτώμενων προσώπων, χωρίς, βεβαίως, να ευθύνεται για τις απαντήσεις που δίδονται ή για τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλούν οι απαντήσεις.
Αυτό έγινε και στην προκείμενη περίπτωση, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο…»

Περισσότερα Άρθρα

Μήνυμα προς την Τουρκία η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ νότια της Κρήτης

Μήνυμα στην τουρκική προκλητικότητα αποτέλεσε η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΕΘΑ: «Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας […]

Η παράσταση “Βγάλε τον υπουργό απ’ την πρίζα” στο Άργος

11, 12 και 13 Απριλίου “Βγάλε τον υπουργό απ’ την πρίζα” σε σκηνοθεσία της Άννας Μόσχα Καμπόσου. Οι παραστάσεις από το Δημοτικό Θέατρο Άργους Μυκηνών συνεχίζονται στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος. Η θεατρική παράσταση είναι παραγωγή της ΚΕΔΑΜ. ώρα έναρξης 21:00 τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ Το θεατρικό έργο που έγραψε ο Eric Idle […]