13 °C Argos, GR
6 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΠΣΥ, ένα κόμμα μιας χρήσης και πολλών συναλλαγών

Άρθρο του

Παύλου Χρηστίδη

Δικηγόρος – Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ / Κινήματος Αλλαγής

 

Το Γαλάτσι αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός του επέλεξε, πιεσμένος από τις αποτυχίες, τις καθυστερήσεις και τις αντιφάσεις του να σβήσει μονοκονδυλιά την ιστορία ενός πολιτικού ρεύματος, με πρωταγωνιστή το Συνασπισμό της αριστεράς και της οικολογίας. Η ΣΥΠΣΥ (ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία) αποτελεί ένα συνονθύλευμα στο οποίο κόκκινες, πράσινες και γαλάζιες σημαίες μπορούν να ανεμίζουν με την ίδια ευκολία, απαξιώνοντας αγωνιστές της Αριστεράς, με αγώνες και επιμονή, αρχές και ιδανικά για χάρη όσων έλεγαν ότι ο κ. Τσίπρας «είναι αρρωστημένα εγωπαθής». Η αποσύνθεση του μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει νέο πολιτικό σκηνικό.

 

Τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται στενά με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και πολλά κυβερνητικά στελέχη της περιόδου Καραμανλή. Επιχειρεί να ελέγξει την δικαιοσύνη, να υπονομεύσει τους θεσμούς που δεν μπορεί να ελέγξει. Από τα 13 δισ. υπερπλεονασμάτων της περιόδου 2016-2018 (χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω της υπερφορολόγησης) μόνο τα 2 δισ. επιστράφηκαν στους πολίτες και μάλιστα με τη μορφή εφάπαξ παροχών. Είναι αυτό προοδευτική πολιτική;

Όλοι εμείς που γνωρίσαμε πρόσωπα και καταστάσεις στα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης, έχουμε να διηγηθούμε πολλά περιστατικά για τους όψιμους συνοδοιπόρους της κ. Κουντούρα. Κυρίως, όμως, έχουμε αποκτήσει ένα ισχυρό πολιτικό, αξιακό και ηθικό πλαίσιο για την πολιτική και τους όρους που πρέπει να διεξάγεται. Δε μπορούμε να συνηθίσουμε και δεν θα συμβιβαστούμε με την εξουσιολαγνεία και τον καιροσκοπισμό.

Έχουμε όραμα και πίστη, πως η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, με τους Έλληνες ενωμένους και απελευθερωμένους από παρακμιακές συναλλαγές. Έχουμε όραμα και στόχο να δούμε τη γενιά μας να στέκεται στα πόδια της και να πρωταγωνιστεί, δίνοντας νέα προοπτική στην πατρίδα μας. Έχουμε όραμα και στόχο να δούμε τους γονείς μας και τους παππούδες μας να στέκονται περήφανοι για όσα έκαναν και όσα μπορούν να προσφέρουν. Έχουμε όραμα και στόχο να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση πολίτη, πολιτικής και πολιτικών, όπου όποιος ασχολείται με τα κοινά θα το κάνει επειδή νοιάζεται για το σύνολο, την κοινωνική πρόοδο και τις ευκαιρίες και Όχι την καρέκλα του, που τρίζει.

Η χώρα μπορεί, αξίζει και πρέπει να ζήσει καλύτερα. Υπάρχει απόθεμα ελπίδας στην πατρίδα μας, που μπορεί να την εκφράσει μία πραγματικά προοδευτική, δημοκρατική, πατριωτική δύναμη. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο γνήσιος εκφραστής του μεγάλου προοδευτικού ρεύματος των πολιτών, των αναδυόμενων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, που καθημερινά μεγαλώνει.

Περισσότερα Άρθρα

Ανδρέας Πουλάς – Ερώτηση στη Βουλή: «Διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια και λιμάνια της Χώρας»

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιλέγει τη διάθεση υγειονομικών στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη στελέχωση των σημείων εισόδου της χώρας, για τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 στους επισκέπτες, ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, Γιώργος Καμίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Ακολουθεί […]

Ο Δήμος Ερμιονίδας στο επίκεντρο συνάντησης Νίκα – Μαλτέζου – Γεωργόπουλου

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας εξετάστηκαν στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο και συνεργάτες του, παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου Τάσου Γανώση. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η σύναψη […]