17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην Π.Ε. Αργολίδας από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε

Η δήλωση από τον υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε:

«Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας, “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” τους έξι πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Αργολίδας.

Έξι άξιους συμπολίτες μας, με καταγεγραμμένη θετική διαδρομή, τον Χρήστο Καρούζο, τον Παναγιώτη Μερμίγκη, τον Ιάσωνα Μπινιάρη, τον Ηλία Παπαδόπουλο, τον Νίκο Παππά και την Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη. Tους ευχαριστώ θερμά που συμμετέχουν στην πορεία μας, για Ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, όχι στα λόγια, αλλά στην Πράξη! Ανάπτυξη που βασίζεται και συνοδεύεται από Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα. Εύχομαι καλή δύναμη στη δύσκολη και συναρπαστική πορεία μας που θα οδηγήσει στη χάραξη Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο!»

Σύντομα Βιογραφικά Υποψηφίων

Καρούζος Χρήστος
Δικηγορος

Ο Χρήστος Καρούζος γεννήθηκε στο Άργος, το 1983, όπου τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από την οποία αποφοίτησε το 2006. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιστορίας του Δικαίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Université Paul Cézanne – Aix-Marseille III. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιστορίας του Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2009 δικηγορεί στο Πρωτοδικείο του Ναυπλίου.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου. Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα και τη γαλλική γλώσσα.

Μερμίγκης Παναγιώτης

Καθηγητής
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων

Ο Παναγιώτης Μερμίγκης είναι Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ναυπλιέων. Γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Μιδέας Ναυπλίου και σπούδασε Μηχανικός στο Τ.Ε.Ι Οχημάτων και Παιδαγωγικά στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε). Από τα μαθητικά του χρόνια, έχει ενεργό συμμετοχή στους αγώνες του δημοκρατικού λαϊκού κινήματος. Έχει εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας (2006-2010), στη συνέχεια Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και αναπληρωτής Διευθυντής στο Γυμνάσιο Αγίας Τριάδας Ναυπλίου. Από το 1997 έως και το 2012 ήταν εκλεγμένο μέλος κατά περιόδους στο Δ.Σ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε) Αργολίδας.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Μπινιάρης Ιάσωνας
Γεωπόνος – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Ο Ιάσωνας Μπινιάρης είναι 28 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, με ειδίκευση στην ολοκληρωμένη διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Το 2015 επέστρεψε στο Ναύπλιο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και της πρακτικής του άσκησης στο «Μπενάκειο» Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Έκτοτε, εργάζεται στο γεωπονικό κατάστημα που διατηρεί η οικογένειά του στην περιοχή του Λυγουριού Αργολίδας.

Παράλληλα, το 2016 δημιούργησε μια πρότυπη συμβουλευτική εταιρεία, αποτελούμενη από ομάδα διαφόρων ειδικοτήτων, με στόχο την ολοκληρωμένη συμβουλευτική κάλυψη των παραγωγών και των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, καθώς και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.

Είναι κάτοχος διπλώματος ΣΜηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) ειδικής και πιστοποιημένης κατηγορίας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Παπαδόπουλος Ηλίας
Ξεναγός

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος μετά την αποφοίτησή του από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Μετά από δεκαετή επαγγελματική ενασχόληση ως δικηγόρος με έδρα το Ναύπλιο, αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος του, δηλαδή την ενασχόληση με την Ιστορία, σε επάγγελμα και από το 2014 εργάζεται ως ξεναγός, με επίκεντρο το Ναύπλιο, την Αργολίδα και ευρύτερα την Πελοπόννησο.

Από νεαρή ηλικία είναι ενεργός στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και ευρύτερα στα κοινωνικά κινήματα, όπως και στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην προστασία της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, στην αειφόρο ανάπτυξη και στην ανάπτυξη πολιτικών για βιώσιμες πόλεις.

Παππάς Νικόλαος
Δάσκαλος
πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στους Φούρνους Ερμιονίδας, όπου και διαμένει μόνιμα. Δάσκαλος, το επάγγελμα, διετέλεσε Διευθυντής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου και στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης, καθώς και Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αργοσαρωνικού και Λακωνίας.

Έχει διατελέσει Μέλος: της Συντονιστικής Επιτροπής και του πρώτου Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Δασκάλων (1974-75), του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Μεγαλόπολης (1978–79), καθώς και Αντιπρόσωπος του παραπάνω Συλλόγου στη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε (Ιούνιος 1979), του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Ναυπλίας Ερμιονίδας τα συνδικαλιστικά έτη 1981–82, 1983-84, 1990-91, 1993-94 και 1995-96, καθώς και Αντιπρόσωπος του παραπάνω Συλλόγου στην 65η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε (Ιούνιος 1996). Επίσης, Αιρετό μέλος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε) Αργολίδας(2009). Σχετικά με την αυτοδιοικητική του δράση, έχει διατελέσει: Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας με το συνδυασμό «Νέα Αργολίδα», (1999 – 2002) και (2005 – 2006), Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας με το συνδυασμό «Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας» (2011 – 2014), Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας (2013 – 2014).

Σκούρτη Παρασκευή (Βιβή)
Συνταξιούχος Νηπιαγωγός

Η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη γεννήθηκε στην Ερμιόνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Καλλιθέας και μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε) και στο «Μαράσλειο Διδασκαλείο» στις Επιστήμες της Αγωγής. Επίσης, είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Υπηρέτησε για τριάντα έξι χρόνια, ως Νηπιαγωγός· στο Νηπιαγωγείο Νέας Επιδαύρου, Αγίου Δημητρίου Αργολίδας, Ηλιοκάστρου, Θερμησίας, Ερμιόνης και για εννέα χρόνια, ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, στο Νομό Κυκλάδων.

Εκλέχτηκε ως Κοινοτικός Σύμβουλος της Ερμιόνης και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ερμιόνης.

Συμμετείχε στις πρώτες εκλογές των αιρετών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ως υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Πεβερέτου.

Αρθρογραφεί στο Πολιτιστικό-Λαογραφικό περιοδικό «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα» και είναι Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδας. Έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή και τρεις μελέτες για τη λαογραφική και πολιτιστική παράδοση της Ερμιόνης, με τίτλους: «Οι σφουγγαράδες της Ερμιόνης», «Σ΄ αυτούς που έχτισαν την Ερμιόνη», «Η μουσικοχορευτική παράδοση της Ερμιόνης».

Είναι μητέρα 2 παιδιών και παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Τσεφαλά, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της σύσκεψης για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σταθερή της προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας πριν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από […]

Ανδριανός στη Βουλή: Η ασφάλεια του δικαίου, της οποίας σημαντική παράμετρος είναι η πλήρης αποσαφήνιση του περιεχομένου του δικαιώματος της ιδιοκτησίας είναι απολύτως αναγκαίο συστατικό κάθε ευνοούμενης πολιτείας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου οικονομικών με θέμα τις ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο πως η ασάφεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό […]