fbpx
25 °C Argos, GR
24 Σεπτεμβρίου 2023

«Πελοπόννησος Πρώτα»: Τώρα μας στερούν και το δικαίωμα της ενημέρωσης

Η ανακοίνωση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»:

Πιστεύουμε ότι στα θέματα της ενημέρωσης,της πληροφόρησης και της διαφάνειας, όσον αφορά στηλειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.), δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις και πολύ περισσότερο δεύτερες δράσεις.

Πέντε επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι, ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ. την παροχή όλων των στοιχείων – αντιγράφων για την 5η συνεδρίαση του 2019. Σεαυτή τη συνεδρίαση, στην οποία δεν συζητήθηκαν τα επίμαχα 5ο και 6ο θέματα, που αφορούσαν την κήρυξη των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, αμφισβητούμε, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αντίστοιχο νόμο, τον τρόπο συνέχισης της συνεδρίασης την επόμενη μέρα (13/3/2019). Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανοιχτό θέμα (τυπικό που καθίσταται ουσιαστικό) αλλοίωσης των πρακτικών, μιας και η λήξη της συνεδρίασης βαφτίστηκε «διακοπή», για να δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης του Περιφερειάρχη και να αλλάξει η ημερομηνία συνέχισης της συνεδρίασης.

Με βάση αυτά ζητήσαμε, μέχρι να ενημερωθούμε και αφού πάρουμε όλα τα στοιχεία, να μη συζητήσουμε βιαστικά στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (3/4/2019) την έγκριση των πρακτικών της 5ης συνεδρίασης, που μας στάλθηκαν μόλις δύο μέρες πριν αν και πολυσέλιδα. Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή, αφού για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε λέγοντάς μας ότι η έγκριση των πρακτικών αφορά τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση, προχώρησε στην έγκριση αφαιρώντας το αυτονόητο δικαίωμά μας για ενημέρωση και διερεύνηση περί αλλοίωσης των πρακτικών ή όχι. Εμείς προφανώς καταψηφίσαμε αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα έπρεπε η Περιφερειακή Αρχή να είναι πιο ευαίσθητη και πιο προσεχτική όταν πρόσφατα:

– Ακυρώθηκαν αποφάσεις της λόγω μη τήρησης των διαδικασιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

– Ομόφωνα ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης κατήγγειλε τη στάση του Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ.

– Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. λειτουργώντας επιλεκτικά και παραταξιακά έστειλε το από 7/3/2019 απαράδεκτο και ντροπιαστικό έγγραφό του στους περιφερειακούσυμβούλους

Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι για να ολοκληρώσει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων η Περιφερειακή Αρχή, εκτός από αυταρχισμό, αλαζονεία, αντιδημοκρατικότητα, αδιαφάνεια, ανικανότητα, ψέματα, ύβρεις και συκοφαντίες, μας στερεί και το δικαίωμα της πλήρους ενημέρωσης.

Υ.Γ. Θα καλούσαμε τα στελέχη της ΛΑΕ να σέβονται την αυτόνομη λειτουργία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πάνω στο πάθος τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραποιούν τη στάση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για την «Πελοπόννησος Πρώτα»
ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος

Περισσότερα Άρθρα

Τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Αργολίδας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, συνολικά 1.072 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) των πολιτικών προσώπων και θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής.   Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής […]

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Και τώρα; Τι θα κάνουμε;

Η «βόμβα» που έσκασε με τις καταγγελίες  για τις συνθήκες διαβίωσης και σεξουαλικής κακοποίησης φιλοξενούμενων παιδιών στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» με άφησε άναυδο. Το χειρότερο:  Πριν επέμβει η Δικαιοσύνη – που επενέβη-  και πριν παρουσιαστούν αποδείξεις, τα Μ.Μ.Ε. απέκτησαν στα χέρια τους ένα «θέμα».  Και ξέρουμε καλά τι κάνουν τα Μ.Μ.Ε αλλά και […]