18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, (2) υπάλληλοι και (6) πελάτες- παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο είχαν εγκατασταθεί (51) ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους απεικονίζονταν διάφορα τυχερά παίγνια, ενώ σε (6) από αυτούς κατελήφθησαν οι πελάτες- παίκτες να συμμετέχουν σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (5) παιγνιομηχανήματα,
  • (51) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (8) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με πλακέτες υποδοχής USB και οθόνες αφής,
  • (3) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή διαχείρισης και ελέγχου (server),
  • (10) ασύρματες κάμερες καταγραφής εικόνας,
  • το χρηματικό ποσό των (231) ευρώ,
  • (4) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια χαρτοπαιξίας,
  • (3) δεσμίδες παιγνιόχαρτων (τράπουλες),
  • (9) κλειδιά πίστωσης πόντων στα παιγνιομηχανήματα,
  • (2) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB) και
  • διάφορα έγγραφα και σημειώσεις.

Οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των παιγνιομηχανημάτων καθώς και οι κεντρικές μονάδες ελέγχου και διαχείρισης (server) θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση, τα παρελκόμενα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι  κάμερες και τα παιγνιομηχανήματα θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες του Δ.Δ.Δ.Υ. και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Περισσότερα Άρθρα

Καμπάνα σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου για παραβίαση του lockdown!

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη και σε προσωρινά υπεύθυνη καφέ – ψητοπωλείου στις Σέρρες πέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου αστυνομικοί στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, oι αστυνομικοί επέβαλαν […]

Άγριες Μέλισσες: Ο “Ιορδάνης” αποκαλύπτει πώς θα διεκδικήσει τη Δρόσω στα επόμενα επεισόδια

Ένα νέο πρόσωπο θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς εποχής του ΑΝΤ1,”Άγριες Μέλισσες”. Συγκεκριμένα, σε ρόλο guest θα εμφανιστεί ο Λάμπρος Κωνσταντέας, ο οποίος θα ενσαρκώσει του Ιορδάνη Αλεξανδρή. Έμπορος υφασμάτων, από τη Ροδιά, επισκέπτεται το χωριό στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Ρίζω και την Ουρανία. Έχει κληρονομήσει την επιχείρηση από τον […]