20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παράταση κήρυξης του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημητρίου Σφυρή, εκδόθηκε Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για παράταση κήρυξης του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έως και την 1η Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει.

Αντικατάσταση Φάρου στο Μπίστι Ερμιόνης

Μετά την αντικατάσταση του Φάρου στο Μπίστι Ερμιόνης, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Ερμιόνης, την Υπηρεσία Φάρων και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), απ όπου ο Δήμος Ερμιόνης ενημερώθηκε ότι η παλαιά κατασκευή είναι αναγκαίο να επισκευασθεί από την αρμόδια υπηρεσία καθώς είναι  επικίνδυνο να παραμείνει στην Ερμιόνη.

Στη συνέχεια, κατατέθηκε αίτημα του Δήμου Ερμιόνης προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με την παράκληση ο παλαιός Φάρος να επιστραφεί μετά την επισκευή του στην Ερμιόνη, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως μουσειακό έκθεμα, καθώς αποτελεί στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Περισσότερα Άρθρα

Άμεσα η ανακατασκευή της μονής Καλτεζών και του κάστρου της Καρύταινας

Η ανακατασκευή της ιστορικής μονής Καλτεζών καθώς και του κάστρου της Καρύταινας αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την αρχαιολόγο Ελένη Ψαθή, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας. Ο κ.Νίκας τη διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν πιστώσεις για τα συγκεκριμένα έργα και σημείωσε ότι θα υπάρξουν γρήγορες διαδικασίες […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 25 Ιουλίου

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής: 315: Εγκαινιάζεται επίσημα η Αψίδα του Κωνσταντίνου κοντά στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, για να τιμηθεί η νίκη του Κωνσταντίνου Α’ επί του Μαξέντιου στη Μιλβία γέφυρα. 1814: Ο Αγγλος μηχανικός Τζορτζ Στέφενσον πατεντάρει την ατμομηχανή. 1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου. 1924: Γεννιέται ο Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά […]