18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τίμησαν τους απαγχονισμένους στο μνημείο Ηρώων στην Ψηλή Βρύση

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Τοπική Κοινότητα Ψηλής Βρύσης, πραγματοποίησαν τελετή μνήμης των απαγχονισθέντων και εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο μνημείο Ηρώων στην Ψηλή Βρύση (συνοικία Μπουζανέικα), την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z8_vfkG85NE]
Η εκδήλωση άρχισε με το τρισάγιο προς τιμή των απαγχονισθέντων και εκτελεσθέντων πατριωτών στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την ιστορικό, κα Ελένη Μπουζάνη και τον κ Παπαναστασίου και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

filarmoniki

Οι Έλληνες πατριώτες που απαγχονίστηκαν στις 17-1-1944, αφού προηγήθηκε ο ηρωικός θάνατος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΛΙΡΗ, είναι οι κάτωθι:

Ανδρουτσόπουλος Κων/νος, Βασιλείου Παναγιώτης, Γαβαλάς Ιωάννης, Γιαλής Ανδρέας, Ζάβος Βασίλειος, Ζήγιαννης Κων/νος, Ζήγιαννης Χρήστος, Ζήσης Δημήτριος, Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος, Κοκκίνης Γεώργιος, Κουλούρης Σωτήριος, Κουτρουμπής Αθανάσιος ή Πούλος, Μπρισκόλας Μιχαήλ, Μπρούσκαρης Χαράλαμπος, Παπαγεωργακόπουλος Χρήστος, Σουντριάνος Γεώργιος, Παπαθεοδώρου Περικλής, Υψηλάντης Μιχαήλ, Χούρχουλας ή Ξαγάς Σταύρος.

Ακολούθησε η δολοφονία της ηρωίδας Στάμως Μπουζιάνη (18-1-1944) και λίγο αργότερα ο ηρωικός θάνατος των αδικοχαμένων πατριωτών Παναγιώτη Μπουζιάνη, Παρασκευής Γκίτζια, Ιωάννη Γκίτζια.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΠΗΓΗ: pna.gr

Περισσότερα Άρθρα

Άλλα δύο άτομα κατέληξαν από κορονοϊό – Συνολικά 262 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμη δύο άτομα κατέληξαν στην Ελλάδα από κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα ο οποίος πέθανε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έπασχε από παχυσαρκία και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τον Μάρτιο. Όσον αφορά το δεύτερο θύμα πρόκειται για μια 84χρονη που διεκομίσθη χωρίς σφυγμό στο ΓΝ Καρδίτσας το […]

Δήθεν ανεξάρτητο τοπικό…στη Νέα Κίο!

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δημοτικές εκλογές και θέλω να σας πω πως μερικές φορές είναι διασκεδαστικό αλλά άλλες είναι εκνευριστικό το πόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη μας κάποιοι. Διαβάζω κατέρχεται ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στη δημοτική ενότητα Ν.Κίου   , ανεξάρτητο δεν είναι και αισθάνομαι πως θεωρούν εαυτούς εξυπνότερους όλων μας και πως μπορούν να μας δουλεύουν. […]