13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σε ΦΕΚ ο αριθμός Δημοτικών-Περιφερειακών Συμβούλων ανά Εκλογική Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1056/29.3.2019) οι δύο Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τον καθορισμό του αριθμού των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων που θα εκλεγούν σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια της Χώρας.

Η αριθμ. 22141 αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους και εκδόθηκε σε εφαρμογή, μεταξύ άλλων, του αρ.30 του Καλλικράτη, όπως αυτό τροποποιήθηκε από το πρόσφατo “νομοσχέδιο-σκούπα” (αρ.56 ν.4604/2019) βάσει του μόνιμου πληθυσμού της Απογραφής του 2011.

Αντιστοίχως, η αριθμ. 22339 Υπουργική Απόφαση ορίζει τον αριθμό των Περιφερειακών Συμβούλων, βάσει του μόνιμου πληθυσμού 2011, εφαρμόζοντας το αρ.283 του Καλλικράτη, όπως το διαμόρφωσε το αρ.68 του ν.4604/2019.

Δείτε αναλυτικά τους Πίνακες με τους αριθμούς Συμβούλων σε ολόκληρη την Ελλάδα ΕΔΩ

Περισσότερα Άρθρα

Εκδήλωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αργολίδας

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως  Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας  του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020»,  σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αργολίδας , με θέμα την Παρουσίαση […]

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους Περιφερειάρχες

Στενότερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών στην αντιμετώπιση της πανδημίας ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας. «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στη συνολική προσπάθεια να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους. Είναι πάρα […]