15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση στην μνήμη των Κυπρίων αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α.

Ο Σύλλογος Φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος « ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ » σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργάνωσαν σήμερα εκδήλωση με την ευκαιρία της 64ης επετείου από της ενάρξεως του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος των Κυπρίων αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. από τον αγγλικό ζυγό (1955-1959).

            Την εκδήλωση πλαισίωσε  το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους και το μουσικό σχήμα Βυζαντινοί Παραδοσιακοί Αντίλαλοι σε διδασκαλία και διεύθυνση του  Κ. Ρούτουλα.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν  ο  Τάσος Χατζηαναστασίου εκπαιδευτικός, με θέμα: « Η επικαιρότητα του Εθνικοαπελευθερωτικού Κυπριακού αγώνος ».

            Χαιρετισμούς απεύθυναν  ο  Πρόεδρος του συλλόγου των φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού Γεώργιος Φελέκης και ο  πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας  Ναυπλίου Δ. Μπουγιώτης.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος κ. Δημήτριος Κουτσούλης στο  Ιατρικό Δυναμικό της Ν.Μ. Άργους

Η Διοικήτρια του Γ.Ν. Αργολίδας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου κ. Κουτσούλη Δημητρίου, κλάδου ιατρών ΕΣΥ στο  Ιατρικό Δυναμικό της Ν.Μ. Άργους, ο οποίος χτες 11-1-2023 ορκίστηκε παρουσία της ίδιας και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μπιμπή Γεώργιου. Ο κ. Κουτσούλης Δημήτριος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του […]

Αγία Ισαπόστολος Όλγα

Η πρώτη σημαίνουσα προσωπικότητα των Ρως, που πίστεψε στο Χριστό και άνοιξε το δρόμο για τον εκχριστιανισμό των Ρώσων. Ανακηρύχθηκε ισαπόστολος για τις μεγάλες υπηρεσίες της προς τη Χριστιανική Εκκλησία και η μνήμη της γιορτάζεται στις 11 Ιουλίου. Η σκανδιναβικής καταγωγής Χέλγκα (Helga) -Έλγα, σύμφωνα με τους Βυζαντινούς, Όλγα για τους Ρώσους- ανέλαβε τις τύχες του […]