14 °C Argos, GR
28 Ιανουαρίου 2023

‘’ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ’’: Η Βασιλική Μαστοράκου στο πλευρό του Δημήτρη Κωστούρου

 

Η αδιάλειπτη ενασχόληση μου τα τελευταία 15 χρόνια με το Σύλλογο ΑμεΑ Ν Αργολίδας ως μέλος του ΔΣ, με έκανε να έρθω κοντά με εκατοντάδες ανθρώπους και να κάνω δεκάδες καλούς φίλους με ειδικές ικανότητες και ειδικές ανάγκες, να αφουγκραστώ τα προβλήματα τους και να μετέρχομαι καθημερινά λύσεων, ώστε να κάνω την καθημερινότητα τους πιο ευχάριστη.

Η κάθε μέρα που ζω και μοιράζομαι την αγωνία, απογοήτευση αλλά και τη χαρά τους, η κάθε φορά που είμαι δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια που κάνουν προκειμένου να λειτουργήσουν με όρους ισότητας, με έκαναν να γνωρίσω πολύ καλά πως οι συνάνθρωποι μας αυτοί, δίνουν πολλές φορές μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δημήτρης Κωστούρος, έχει εστιάσει πολλές φορές την προσοχή του στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά και τις δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με τις δράσεις του, λειτουργεί ως ασπίδα μας, είναι φίλος του Συλλόγου μας και είναι γνωστή σε όλους μας η προσπάθεια του.

Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην τοπική κοινωνία και μπορούν. Μη έχοντας τη δυνατότητα να εκφράσουν την ανάγκη τους για αξιοπρέπεια, αυτονομία και ίση μεταχείριση, θεωρώ ότι είναι ώρα να συμμετέχω ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2019, ως δίαυλος επικοινωνίας ώστε και η κοινωνική αυτή ομάδα να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Πρόσβαση στα τοπικά αγαθά, συμμετοχή των ιδίων και των οικείων τους, ίση μεταχείριση χωρίς διακρίσεις,   κάθε είδους απασχόληση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα που αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων αυτών, αποτελούν προτεραιότητα για εμένα και σε αυτούς τους πυλώνες δράσης θα συνεχίσω να δίνω βάρος.

 

            Με εκτίμηση

  Μαστοράκου Βασιλική

 

Περισσότερα Άρθρα

Κ.Μητσοτάκης: η κυβέρνηση ενημερώνει «πάντα με απόλυτη ευθύνη και με απόλυτη διαφάνεια»

  Η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την παροχή δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό.   «Θέλω να […]

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο Πόρτο Χέλι

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο Πόρτο Χέλι και ειδικότερα στη δομή φιλοξενίας (σε ξενοδοχείο της περιοχής), όπου διαμένουν 500 περίπου μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, 148 από τους οποίους διαπιστώθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, χωρίς ωστόσο να εκδηλώσουν συμπτώματα. Οι φιλοξενούμενοι αυτοί, εξυπηρετούνται από 30 περίπου εργαζόμενους, […]