2 °C Argos, GR
24 Ιανουαρίου 2022

Δράση που υλοποιήθηκε από την 1η ΤΟΜΥ Άργους στο ΚΔΑΠ Νέας Κίου

Την Τετάρτη 20/03/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε την επόμενη δράση της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο», η οποία εντάσσεται στο θεματικό άξονα «Πρόληψη Ατυχημάτων». Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου και των συνεπειών τους, που σχετίζονται με την πρόκληση ατυχημάτων.

Έμφαση δόθηκε στην επιλογή της πεζοπορίας και της ποδηλασίας κατά τη μετάβαση από το σπίτι στο σχολείο και την επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι, έναντι της χρήσης αυτοκινήτου ή μηχανής από τους γονείς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά και πολλές διαδρομές για την μετακίνηση των παιδιών προς και από το σχολείο και τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν είτε τη συντομότερη διαδρομή είτε τη μακρύτερη ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουν, τη διάθεση εξερεύνησης και κατά πόσο τους επιτρέπεται το τελευταίο ανάλογα με την ηλικία τους.

Η μετακίνησή τους με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και πάντα με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού. Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας από τη μικρή ηλικία, ώστε να υιοθετήσουν κατάλληλη οδική και κοινωνική συμπεριφορά τόσο ως πεζοί όσο ως ποδηλάτες και αργότερα ως οδηγοί αυτοκινήτων κατά την ενήλικη ζωή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση με τα πόδια ή με το ποδήλατο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ενισχύει τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών και προάγει τη σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ Νέας Κίου με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τη μετακίνησή τους προς και από το σχολείο, τις δυνατότητες επιλογής διαφορετικής διαδρομής, καθώς και διαφορικού τρόπου μεταφοράς, εστιάζοντας πάντα στους πιθανούς κινδύνους και τους τρόπους ασφαλούς και υγιεινής μετακίνησης.

Για την επιτυχή έκβαση των δράσεων η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των δράσεων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

ΗΠΑ: Διακινητής πέταξε δύο κοριτσάκια από έναν ψηλό τοίχο στα σύνορα με το Μεξικό

Διακινητής πέταξε δύο κοριτσάκια από έναν ψηλό τοίχο Διακινητής πέταξε δύο κοριτσάκια από τον Ισημερινό ηλικίας τριών και πέντε ετών από έναν τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, ανακοίνωσε χθες η αμερικανική υπηρεσία φύλαξης συνόρων (CBP). Ένα μέλος της υπηρεσίας που έλεγχε τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε σημείο ελέγχου σε απομονωμένη […]

Ο υπ. Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη για την κοπή της Βασιλόπιτας της Περιφερειακής Συνομοσπονδίας ΑΜεΑ Πελοποννήσου

Παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας και υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Ε. Νίκα, έκοψε την Βασιλόπιτά της η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, στην Τρίπολη. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Νίκας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κύριο Ν. Καραλή για την πρόσκληση, ευχήθηκε δύναμη, υγεία και επιτυχίες στον Πρόεδρο και […]

Follow by Email