19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας για εργασίες σε αρχαιολογικό χώρο : Αδιαφορία ή συγκάλυψη;

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας επιμένει και ρωτά :
αδιαφορούν οι αρμόδιες αρχές για την πολιτιστική κληρονομιά μας ;
Βρίσκεται το μυκηναϊκό νεκροταφείο στον χώρο που θέλουν να οικοδομήσουν το κτίριο των συσσιτίων ;
Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και υπουργεία ως όφειλαν ;

Μετά και από την επιτόπια παρουσία μας , πιστεύουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ως προς το πως επιτρέπει να γίνονται εργασίες , όταν δεν υπάρχει καμία διαμόρφωση και προστασία του χώρου , ενώ προβλέπεται.

Όταν δεν υπάρχει καμία καταγραφή των ευρημάτων που βρίσκονται στο προς τσιμεντοποίηση οικόπεδο.
Πρώτα θα μπουν οι μπουλντόζες και μετά θα γίνει η καταγραφή και ανάδειξή;

Επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ευαίσθητη είναι η υπηρεσία αυτή , όταν για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού ή μιας τέντας γίνεται τόσος ντόρος , ενώ στην περίπτωση αυτή δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και έξι χρόνια !

Πραγματικά τα ερωτήματα είναι πολλά και αφορούν και άλλους.

Το βασικότερο όμως, για εμάς στην Λαϊκή Ενότητα, είναι γιατί έπρεπε να φτιαχτεί ένα τέτοιο κτίριο όταν οι ανάγκες για το συσσίτιο καλύπτονται σε πολύ μικρότερο χώρο και με πολύ λιγότερα χρήματα. Όταν η ίδια η εκκλησία δίνει υπάρχον κτίριό της πλησίον του Ναού για να γίνει τουριστικό κατάλυμμα !!

Για ποιόν άλλο λόγο μπορεί να γίνονται όλα αυτά ;
Οι απαντήσεις είναι ευνόητες …

Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα Άρθρα

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης και η Euroins Ελλάδος ενισχύουν έμπρακτα την Εθνοφυλακή με απαραίτητο εξοπλισμό

Γιλέκα μάχης, κιάλια νυκτερινής όρασης, αορτήρες όπλων, ωτοασπίδες, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες με τελικό αποδέκτη την Εθνοφρουρά της Λέρου, με την συνεργασία της Euroins Ελλάδος και πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Μάκαρη, προωθούνται στην τοπική μονάδα. Η πίστη της εταιρείας στις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας, τον Στρατό, το Λιμενικό και την Αστυνομία αποδεικνύεται εδώ […]

Στα δίχτυα του Λιμενικού ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στους Μύλους για χρήση αιγιαλού άνευ αδείας

Κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Ναυπλίου σήμερα 25-06-2019 στην περιοχή Μύλων Αργολίδας, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος είχε  καταλάβει και χρησιμοποιούσε χώρο αιγιαλού άνευ αδείας των αρμοδίων Αρχών, κατά παράβαση του άρθρου 23 του  Α.Ν. 1539/1938 (488Α΄), όπως ισχύει. Κατά του ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία προς επιβολή των προβλεπομένων ποινικών κυρώσεων και […]