18 °C Argos, GR
10 Δεκεμβρίου 2022

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Κόρινθο

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25 ης Μαρτίου 1821 θα λάβουν χώρα στην πόλη της Κορίνθου οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Φωταγώγηση.
Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.
Ομιλίες.
Ώρα 9.30 π.μ. ομιλίες-απαγγελίες ποιημάτων στα Λύκεια, Γυμνάσια, Τεχνικές Σχολές και Δημοτικά Σχολεία με την φροντίδα των Δ/ντων τους.
Κατάθεση Στεφάνων.
Ώρα 11.00 π.μ. Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο των Ηρώων στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου από αντιπροσωπείες μαθητών των Λυκείων, Γυμνασίων, Τεχνικών Σχολών και Δημοτικών Σχολείων, Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, αφού προηγηθεί τρισάγιο από τον Ιερέα του Ναού. Οι μαθητές θα
προσέλθουν συντεταγμένοι με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και τους βαθμοφόρους τους με το συντονισμό του Προϊσταμένου γραφείου Φυσικής Αγωγής.
Κατά την κατάθεση των στεφανιών θα παρευρεθούν αντιπροσωπεία Αξιωματικών από τη Φρουρά Κορίνθου και αντιπροσωπείες Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών και Εφέδρων.
Προ του Μνημείου θα έχει παραταχθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σημαιοστολισμός. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εωθινό.
Ώρα 7.30 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και η Δημοτική Φιλαρμονική θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.
Έπαρση της Σημαίας.
Ώρα 8.00 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου (Μαυσωλείο) με την παρουσία στρατιωτικού τμήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων.
Δοξολογία.
Ώρα 11.00 π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου , χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου.
Ομιλία.
Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό ο κος Τοκατλόγλου Ιωάννης εκπαιδευτικός 4 ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό της ημέρας.
Επιμνημόσυνη Δέηση.
Μετά το τέλος της ομιλίας θα γίνει συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο προ του Μαυσωλείου των Ηρώων όπου θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση.
Ο Διοικητής της Φρουράς Κορίνθου παρακαλείται για τη διάθεση εκεί στρατιωτικού τμήματος για την απόδοση τιμών και ο Δήμαρχος Κορινθίων για τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Κατάθεση Στεφάνων.
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εκπρόσωπο της Βουλής, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
Κορίνθου, Δήμαρχο Κορινθίων, Πρώην Υπουργούς Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών περιόδων, Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Προϊστάμενο Δικαστικού Γραφείου, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίων Δήμου Κορινθίων, Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο, πρώην Βουλευτές, Προέδρους Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, Προέδρους Επιστημονικών Οργανώσεων Προέδρους άλλων σωματείων και οργανώσεων.
Τήρηση σιγής ενός λεπτού, στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος.
Παρέλαση
Ώρα 12.00 π.μ. παρέλαση ενώπιον των Αρχών στο κέντρο της Κεντρικής πλατείας της πόλης (απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο) της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, της μαθητιώσας νεολαίας, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, Ελλήνων Προσκόπων, αναπήρων πολέμου και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Διάρκεια παρέλασης 40-60 λεπτά.
Υποστολή της Σημαίας
Ώρα 17.00 μ.μ. επίσημη υποστολή της Σημαίας, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου (Μαυσωλείο) όπως και κατά την έπαρση.

Περισσότερα Άρθρα

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων  

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 16η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, για συζήτηση επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: 1.Αποδοχή όρου δανειστικού συμβολαίου με το Τ.Π.&Δ. για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων […]

Λαϊκή Συσπείρωση: Ευθύνες για την άρνηση της Ε.Ε να πληρώσει το έργο στο λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Πρόσφατα πραγματοποιήσατε δύο συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας για το λιμάνι του Παράλιου Άστρους και δηλώσατε ότι επειδή υπάρχουν ευθύνες και της Περιφέρειας, σε ένα έργο που αρνείται να πληρώσει η Ε.Ε και καλείται ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας να καταβάλει 4 εκατομμύρια ευρώ, θα κάνετε παρέμβαση στο ΣΤΕ υπέρ του Δήμου. Σωστά γιατί αν […]