17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση : Σύσκεψη στα Φίχτια για το έργο του Αναβάλου και την ύδρευση στην περιοχή

Σύσκεψη στα Φίχτια Αργολίδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/3 από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Άργους – Μυκηνών για το έργο του Αναβάλου και την ιδιωτικοποίησή του αλλά και για την ύδρευση στην περιοχή, με ομιλητές το Νίκο Γόντικα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και τον Γιώργο Θεοδοσίου, υποψήφιο δήμαρχο Άργους-Μυκηνών με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στην ελλιπή άρδευση του αργολικού κάμπου από τα νερά του Ανάβαλου και το πρόβλημα της λειψυδρίας, ιδιαίτερα της περιοχής των Μυκηνών, που αποτελούν σοβαρό ζήτημα εδώ και χρόνια. Το νερό δεν είναι πόσιμο, ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους μέσω γεωτρήσεων, όπου το κόστος τους είναι τεράστιο. Αυτά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια χωρίς να έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση υπέρ των κατοίκων, ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που μετά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, της μαρίνας του Ναυπλίου παραδίνουν και την διαχείριση των υδάτινων πόρων στους ιδιώτες.

Επισήμαναν ότι οι συνέπειες αυτών των πολιτικών, είναι βαριές τόσο στην υγεία και στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών αγροτών τη περιοχής όσο και στο περιβάλλον καθώς η Περιφέρεια έχει εξαιρέσει τα νερά της Λέρνης, που είναι φυσικό και καλής ποιότητας νερό και για ύδρευση, για να το αντικαταστήσει με νερό από το εργοστάσιο αφαλάτωσης που θα φτιαχτεί στον Ανάβαλο με ΣΔΙΤ.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών που όχι μόνο εξαγγέλλει ότι θα φτιάξει αυτός το εργοστάσιο αφαλάτωσης, χωρίς καμιά μελέτη για τις οδυνηρές συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον στον Αργολικό κόλπο, ενώ οι κάτοικοι παρόλο που πληρώνουν αυξημένα ανταποδοτικά τέλη στη ΔΕΥΑΡΜ, το νερό δεν είναι πόσιμο.

Στο τέλος κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής «να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ καθώς όσο περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι υπάρχουν, σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού. Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της “Λαϊκής Συσπείρωσης” παντού».

Περισσότερα Άρθρα

Βάσεις 2020: Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους – Δείτε τα αποτελέσματα [πίνακες]

Ανακοινώθηκαν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί οι βάσεις των Πανελληνίων 2020 για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr. Αναλυτικά οι πίνακες:  Βάσεις ΓΕΛ – Ημερήσια  Βάσεις ΓΕΛ – Εσπερινά  Βάσεις ΕΠΑΛ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας: α) τον οκταψήφιο κωδικό […]

Ο Γιάννης Μανιάτης απόψε στο Super TV και τη Σωτηρία Παπαδοπούλου

Λίγες μόλις μέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές, ο Γιάννης Μανιάτης ανοίγει τα χαρτιά του… Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ απαντάει στις ερωτήσεις της Σωτηρίας Παπαδοπούλου. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε στις 20.15 από τη συχνότητα του Super TV.