17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδριανός: Να γίνει εγκαίρως η δακοκτονία για να μην επαναληφθούν οι περσινές ζημιές στους ελαιοπαραγωγούς.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση με θέμα την ανάγκη έγκαιρης υλοποίησης των προγραμμάτων δακοκτονίας μετά και τις εκτεταμένες ζημιές στους ελαιοπαραγωγούς από την περσινή ολιγωρία της πολιτείας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά την περσινή ολιγωρία της πολιτείας στην υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα και σε άλλες ελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας και τις βαρύτατες επιπτώσεις της στην παραγωγή και τις τιμές, καθίσταται επιτακτική η με κάθε τρόπο αποτροπή της επανάληψης αυτού του φαινομένου και φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, παρά τις σχετικές και έγκαιρες ενδείξεις (μεγάλοι πληθυσμοί δάκου στις παγίδες, εκτεταμένες προσβολές στον ελαιόκαρπο), και παρά τις αρνητικές κλιματικές συνθήκες η δακοκτονία στην Αργολίδα ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ οι πληθυσμοί του δάκου ήταν ήδη σε έξαρση, με μετάθεση ευθυνών μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας για την απαράδεκτη ολιγωρία.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν αναληφθεί για την αποτροπή της επανάληψης της περσινής ολιγωρίας και φέτος.
2. Ποιο είναι το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα του φετινού προγράμματος δακοκτονίας.
3. Ποιες ενέργειες έγιναν προκειμένου το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Νόμος 4412/2016) για τους σχετικούς διαγωνισμούς να γίνει πιο ευέλικτο για την περίπτωση της δακοκτονίας και αυτό να είναι σε μόνιμη βάση.

Περισσότερα Άρθρα

Διοικητική ένωση του δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων στην Αργολίδα

Μια πολύ σημαντική είδηση “βγήκε” από τη σημερινή εκδήλωση εορτασμού της Α’ Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου ή Πρώτης Εθνικής Συνέλευσης της Επιδαύρου (20 Δεκεμβρίου 1821 – 16 Ιανουαρίου 1822). Στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα με τον δήμαρχο Τροιζηνίας- Μεθάνων, Σπύρο Πολλάλη επισφραγίστηκε η συμφωνία για τη διοικητική ένωση του δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων στην Αργολίδα. Μέχρι τώρα […]

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Η πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μας αφορά όλους

Η σημερινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ… Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, πρόεδρος στο Κέντρο Ερευνών […]