30 °C Argos, GR
11 Αυγούστου 2022

Ενημερωτικό σεμινάριο στη Δημητσάνα για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία AllForBlue, τον Δήμο Γορτυνίας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), διήμερο εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για μικρούς και μεγάλους, στη Δημητσάνα με θέμα την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Συγκεκριμένα:

[hfe_template id='397365']

Για σχολικές ομάδες:

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου τα σεμινάρια απευθύνονται σε σχολικές ομάδες και θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, κατόπιν συνεννόησης.

Για γενικό κοινό:

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου (ώρα 17:30-19:00) το σεμινάριο θα παρουσιαστεί σε γενικό κοινό, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος από τα σκουπίδια, για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών, για τον σημαντικό ρόλο των «παρεξηγημένων» καρχαριών, καθώς και για λύσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και προσωπικές, καθημερινές πρακτικές, που αφορούν τη σχέση μας με τα πλαστικά αντικείμενα. Μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, μικροί και μεγάλοι θα έρθουν κοντά στον μαγευτικό υποβρύχιο κόσμο με νέες γνώσεις και επιθυμία για δράση και θα αναπτύξουν τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της προσφοράς τόσο προς τους συνανθρώπους όσο και προς το περιβάλλον, στο οποίο ζουν. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό Project Aware.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για τις σχολικές ομάδες απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.: 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

* Η AllForBlue είναι μία διεθνής, μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2017 και έχει ως αποστολή την προστασία των θαλασσών και των καρχαριών. Με κύριους άξονες την Εκπαίδευση και τη Δράση, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την ενημέρωση των μελλοντικών γενεών για τη σημασία της διατήρησης του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, με στόχο την επαναφορά της καθαρότητας των νερών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα σεμινάρια και οι δράσεις της AllForBlue τελούν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις δράσεις του, καθώς και με τους στόχους των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) του φορέα. Στις πρόσφατες δράσεις της εταιρίας συγκαταλέγεται η περιβαλλοντική καμπάνια “Keep Aegean Blue” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, με υποβρύχιες δράσεις και ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ολοκληρώνεται σήμερα από τον Δήμο Ναυπλιέων η 5η δράση διανομής δωρεάν τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες

Ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής που ασκεί, συνέχισε με την 5η κατά σειρά δράση διανομής δωρεάν τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες. Η διανομή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου από τις 9:00 το πρωί έως και 17:00 το απόγευμα, στο χώρο του Δημοτικού Κοινωνικοί Ιατρείου […]

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός στην Αργολίδα: Δέκα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 880 νέα κρούσματα, τα 396 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 85 στη Θεσσαλονίκη και τα 65 στην Αχαΐα. Στην Αργολίδα εντοπίσθηκαν 10 νέα κρούσματα κορονοϊού. Δέκα επίσης στην Κορινθία και οκτώ στην Αρκαδία. Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα σημερινά κρούσματα […]