fbpx
17 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» στο Άργος

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» ανήκει στο ευρύτερο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που ονομάζεται «Χτίζοντας μια Ευρώπη και με τα παιδιά» με στόχο την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα συντονίζεται από τη Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, η οποία και θα αναπτύξει αυτό το θέμα στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ και τις Σχολικές Επιτροπές Π.Ε. & Δ.Ε. του Δήμου.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος.

Για την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» θα μιλήσουν οι κ.κ.:
• Έλενα Ράπτη – Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα & Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό.
• Ευφροσύνη Παναγιωτοπούλου – Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Τα μηνύματα της καμπάνιας απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 – 10 ετών. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ενημερωθούν προκειμένου να αποφύγουν μια κατάσταση που μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια τους. Οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τον κανόνα του εσώρουχου, για τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και ένα κακό μυστικό, ένα καλό και ένα κακό άγγιγμα, το δώρο από τη δωροδοκία.

Το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλον τον κόσμο και οι πιθανότητες να μπει στο σπίτι μας είναι πολλές. Στην Ευρώπη 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο δράστης είναι άτομο οικείο, βρίσκεται στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού, γι αυτό το παιδί δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι ο δικός του άνθρωπος θα το βλάψει κι επομένως δυσκολεύεται κι ακόμη περισσότερο να το αποκαλύψει.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 550 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε 95 Δήμους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον ΣΕΓΑΣ, το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, Το χαμόγελο του Παιδιού.

Στόχος αυτής της ενημερωτικής εκδήλωσης του Δήμου Άργους Μυκηνών είναι να παρέχει στα παιδιά, τις οικογένειες, τους κηδεμόνες, την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία ευρύτερα, την κατάλληλη πληροφόρηση και τα μέσα, προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται και να αντιμετωπίζονται σωστά και αποτελεσματικά, τα περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, για να σωθούν τα παιδιά και να χτίσουν προσωπικότητες υγιών ενηλίκων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δικηγόρος Αναστάσιος Πέζος, μέλος της ΝΟΔΕ Αργολίδας, υποψήφιος με τον Δ. Κωστούρο

Ο Δημήτρης Κωστούρος με τιμά με την πρόσκληση του να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ναύπλιο. Η επόμενη μέρα”. Θα είμαι στο πλευρό του, στη συνέχιση του έργου του, καθώς συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κοινός τόπος, ο οποίος δεν είναι άλλος από την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου μας. Εύχομαι από καρδιάς σε […]

Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών λόγω κορονοϊού ζητά η ΟΕΒΕ Αργολίδας

Έκτακτα οικονομικά μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων και των τοπικών κοινωνιών, λόγω των επιπτώσεων της επιδημίας κορονοϊού, με τρεις μήνες αναβολή πληρωμών σε ρυθμίσεις ΑΑΔΕ -ΕΦΚΑ και δάνεια, ζητά με επιστολή του προς το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ η ΟΕΒΕ Αργολίδας. Η επιστολή: Οι ακυρώσεις όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα […]