19 °C Argos, GR
10 Δεκεμβρίου 2022

Αδιάκοπη η καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Ναυπλιέων

Συνεχίζεται σε όλη την έκταση του Δήμου, χωρίς διακοπή και για 365 ημέρες το χρόνο, η Καταπολέμηση των κουνουπιών. Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι από τους ελάχιστους φορείς που οι δειγματοληψίες και η καταπολέμηση δεν σταματούν ποτέ.
Ήδη το 2019 έχουν αρχίσει οι ψεκασμοί επί ευρημάτων.

Επιφάνειες στάσιμων νερών σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου και της Πελοποννήσου γενικότερα, αποτελούν πιθανές εστίες κουνουπιών. Λόγω των συνεχών βροχών οι επιφάνειες με νερό έχουν πολλαπλασιαστεί.

Τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών για τις οποίες είναι φορείς, ενώ εξίσου δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Ο φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών στο Φυσικό περιαστικό και αγροτικό σύστημα της περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Δήμος Ναυπλιέων προχωρεί σε επεμβάσεις μέσα στο αστικό περιβάλλον και συμπληρωματικά στο Φυσικό περιαστικό και αγροτικό σύστημα.

Πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες με τη χρήση εγκεκριμένων βιοκτόνων σκευασμάτων. Δεν εφαρμόζονται υπολειμματικοί ψεκασμοί στο αστικό περιβάλλον για την καταπολέμηση των ενήλικων κουνουπιών καθώς απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία.

Για τον λόγο αυτό και κατόπιν συνεννοήσεως με την ανάδοχο εταιρία του έχουν εντατικοποιηθεί οι δειγματοληψίες και οι ψεκασμοί εστιών προνυμφών σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου κάτι το οποίο θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Τα συνεργεία έχουν πολλαπλασιαστεί και οι επεμβάσεις γίνονται καθημερινά

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Δήμου Ναυπλιέων πως επειδή η πλήρης εξάλειψη των κουνουπιών είναι πρακτικά αδύνατη να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και μείωσης εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, όπως:
-Απομάκρυνση στάσιμων νερών από κήπους, αυλές, πιατάκια γλαστρών , δοχεία, παλιά ελαστικά ή όπου αλλού μπορεί να γίνουν εστίες αναπαραγωγής.
-Επιδιόρθωση διαρροών νερού από σπασμένους σωλήνες και καθαρισμός των φρεατίων και των υδρορροών.
-Σίτες σε πόρτες και παράθυρα.
-Ανοιχτόχρωμα ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια.
-Τακτικό κούρεμα σε γκαζόν, γρασίδι, θάμνους κτλ.
-Κάλυψη των βαρκών και σκαφών ώστε να μη μαζεύουν νερά.
-Όχι άσκοπες μετακινήσεις κυρίως τις ώρες αιχμής της όχλησης (Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα).
-Χρήση εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.

Παρακαλούνται οι Δημότες σε περιπτώσεις εντοπισμού σημαντικών εστιών λιμναζόντων υδάτων εντός του αστικού ιστού να επικοινωνούν με το 2752026377

Η βοήθεια και η αρωγή όλων των Δημοτών μας για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση του έκτακτου προβλήματος αύξησης των κουνουπιών, εκτός από πολύτιμη, είναι και αναγκαία.

Περισσότερα Άρθρα

Τάσος Χρόνης: Ένα μεγάλο έργο επιτέλους πήρε υπογραφή!!

Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας! Η μελέτη η οποία είναι περίπου 1.800.000 € είχε κατατεθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προς ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι με την σύμφωνη γνώμη της τότε πλειοψηφίας και του συνδυασμού μας. Στο πρόγραμμα Φιλόδημος I σταμάτησαν να εντάσσονται έργα. Με τις επίμονες προσπάθειες μας και την καθοριστική και προσωπική συμβολή στα […]

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του βρέφους που πέθανε από κορονοϊό

Μηνυτήρια αναφορά από τους γονείς του 37 ημερών βρέφους που πέθανε από κορονοϊό, κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των γιατρών για το θάνατο του παιδιού τους. Η οικογένεια του βρέφους αναζητά απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη για το εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια των γιατρών ή του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου […]