20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Απάντηση Γαβρόγλου σε Ανδριανό για τη στελέχωση δημοτικών σχολείων της Αργολίδας

Στην 2210/5-10-2018 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τη στελέχωση δημοτικών σχολείων της Αργολίδας, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κ. Γαβρόγλου.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία κενών για τη Γενική Εκπαίδευση που καταχωρίστηκαν στο ΟΠΣΥΔ στις 19/02/19 από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τα κενά γενικής εκπαίδευσης για την περιοχή της Αργολίδας ήταν δύο (1 Δασκάλου και 1 Νηπιαγωγού) για την κάλυψη των οποίων πραγματοποιήθηκε πρόσληψη 2 εκπαιδευτικών των αντίστοιχων ειδικοτήτων για τη Γενική Εκπαίδευση κατά τη φάση προσλήψεων που πραγματοποιήθηκε στις 22-02-2019.

Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι σήμερα, οι ακόλουθες συνολικές προσλήψεις για τη Γενική Εκπαίδευση (μεταξύ των οποίων και για το ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων) στην περιοχή της Αργολίδας:

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΚΛΑΔΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ

ΠΕ70 -ΔΑΣΚΑΛΩΝ 43 –

ΠΕ60- ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 23 –

ΠΕ05- ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ – 1 ΑΜΩ

ΠΕ06- ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 7 –

ΠΕ07- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ – –

ΠΕ08- ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 9 –

ΠΕ11- ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2 –

ΠΕ79.Ο1 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 3 –

ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 7 –

ΠΕ 91.01 & 02 – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 8 1

ΣΥΝΟΛΟ 102 2

Σημειώνεται ότι η διαχείριση/διάθεση του διδακτικού προσωπικού και ειδικότερα η τοποθέτησή του σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες επαφίεται στην αρμοδιότητα των οικείων Δ/νσεων Εκπ/σης, τα αρμόδια όργανα των οποίων οφείλουν, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, να λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των υφιστάμενων σχετικών ελλείψεων αρμοδιότητάς τους και προφανώς, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης του συνόλου αυτών, να αξιολογούν την αναγκαιότητα πλήρωσης της καθεμιάς.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το αρ. πρωτ.1464/18-02-2019 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου, η εν λόγω Περιφερειακή Δ/νση διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι σχολικές μονάδες και οι δομές που υποστηρίζει για να παραχθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς το απαιτούμενο εκπαιδευτικό έργο. Κατά την έναρξη του διδακτικού έτους που διανύουμε οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πελοποννήσου αντιμετώπισαν τα λιγότερα προβλήματα κάλυψης κενών των τελευταίων ετών.

Τέλος, τονίζεται ότι το ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει ως αποκλειστική μέριμνα την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των υφιστάμενων διατάξεων και των εγκεκριμένων πιστώσεων».

Περισσότερα Άρθρα

“Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” στην Πάτρα

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” συμμετείχε για 2η χρονιά, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το “Αλμα Ζωής” Ν. Αχαΐας Pink the city 2019 την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στην Πάτρα. Ο συμβολικός αυτός περίπατος προωθεί την αλληλεγγύη απέναντι στη γυναίκα που νοσεί ή έχει νοσήσει, την αξία της πρόληψης και έγκαιρης […]

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού : Ας γνωρίσουμε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους

**Άρθρο της Φραντζέσκας Καραγιάννη Σήμερα, 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, αξίζει όλοι μας να στρέψουμε για λίγο την ματιά μας προς τους ιδιαίτερους συνανθρώπους μας, που γεννήθηκαν φέρνοντας ένα βαρύ φορτίο, το οποίο όχι μόνο δεν το επέλεξαν αλλά θα τους συνοδεύει και σε όλη τους τη ζωή! Στηριζόμενοι στις τελευταίες έρευνες για τον αυτισμό, […]