13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αγρότης έσωσε φίδι Σαπίτη

Ο αγρότης Άρης Τσιρίκος από τα Λευκάκια Ναυπλίου κρατά στα χέρια του ένα φίδι το είδος Σαπίτη, που βρήκε στη μέση του δρόμου.

Ο αγρότης βρήκε το φίδι να είναι κουλουριασμένο στη μέση της κεντρικής οδού Ναυπλίου Τολού. Αμέσως βγήκε από το αμάξι του και μάζεψε το φίδι από το δρόμο. Θα ήταν σίγουρα νεκρό αν δεν το έσωζε ο αγρότης μιας και σίγουρα θα το πάταγε κάποιο ΙΧ. Ο αγρότης πήρε το σαπίτη και τον άφησε και πάλι ελεύθερο σε τοποθεσία μακριά από δρόμο.

Ο Σαπίτης είναι είδος δηλητηριώδες, με ασθενές δηλητήριο. Το συνολικό του μήκος είναι έως 2 μέτρα . Είναι ένα ημερόβιο, συνηθισμένο φίδι. Έχει γρήγορη κίνηση, κολυμπά, σκαρφαλώνει και χαρακτηρίζεται για την καλή του όραση. Την εποχή αυτή τα φίδια ξυπνάνε από την χειμερία νάρκη στην οποία βρίσκονται το Χειμώνα. Ζευγαρώνει Απρίλιο –Μάιο και το θηλυκό γεννά 4-20 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 2 μήνες. Τρέφεται κυρίως με σαύρες, αλλά και με τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια καθώς και με φίδια.

Αν νιώσει ότι απειλείται θα αμυνθεί σθεναρά, θα δαγκώσει αν πιαστεί ή πατηθεί. Ακόμη όμως κι αν καταφέρει έγχυση δηλητηρίου σε άνθρωπο, αυτό είναι ασθενές και δεν αποτελεί κίνδυνο και συνήθως υποχωρεί σε μερικές ώρες, δίχως ιατρική αγωγή.

Περισσότερα Άρθρα

Δήλωση του Παναγιώτη Πεβερέτου για τους Δασικούς Χάρτες

Παναγιώτης Πεβερέτος για τους Δασικούς Χάρτες Πριν δύο μήνες περίπου, (3.2.2021) σε συνάντηση που είχε το Προεδρείο του ΣΕΚ με τους Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Αραμπατζή και κο Οικονόμου καθώς και για λίγο χρόνο με τον Υπουργό κο Λιβανό, στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας που καταθέσαμε, ένα από τα θέματα ήταν και η […]

Οι σκέψεις της Γιούλας

Βγήκα το βράδυ από το σπίτι, περασμένα μεσάνυχτα ήταν, δεν ήξερα πού να πάω, κρατούσα για παν ενδεχόμενο τα σκουπίδια, είχα στην τσέπη μου λίγα χρήματα και τα κλειδιά, στη γειτονιά ήταν πολύ ήσυχα, μόνο στο μπιστρό της γωνίας έπιναν κοκτέιλ λιγοστοί θαμώνες, προσπέρασα, έφτασα στην πλατεία, δεν θα γράψω πάλι για αυτήν τη δυστοπία, […]