17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Σε δίκη ο ιερέας για το «προδότες, κοπρίτες, αλήτες» για την Συμφωνία των Πρεσπών (video)

Παραπέμπεται στο Μονομελές Ρόδου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου, π. Χρήστος Σιάννας (με καταγωγή από την Αργολίδα), εις βάρος του οποίου κινήθηκε η δικαιοσύνη, μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ο ιερέας οδηγείται στη δικαιοσύνη με κατηγορία την δημόσια προτροπή σε βία.

Τα όσα είπε τον Ιούνιο του 2018 ο πατήρ Χρήστος σε κήρυγμά του εντός του Ιερού Ναού και της Λειτουργίας, είχαν προκαλέσει αίσθηση και έλαβαν πανελλήνια δημοσιότητα. «Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας» ανέφερε μεταξύ άλλων. Σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος τόνισε: «Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».

«Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος. «Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες» υπογράμμισε ο πατήρ Χρήστος.

Το κήρυγμα αυτό αναρτήθηκε από έναν ημεδαπό στο you Tube την 17η Ιουνίου 2018 με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν οι εφιάλτες».

Μεταξύ άλλων, είχε πει στο ποίμνιό του και τα εξής: «Όποιο πολιτικό δείτε, φτύστε τονε, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως» και προφανώς γι αυτή του τη θέση θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ελεγχόμενος ιερέας έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ο προστάτης των φτωχών» και όχι αδίκως, καθώς, εδώ και χρόνια έχει αφιερώσει την ζωή του βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σύντομο βιογραφικό του π. Χρήστου

Γεννήθηκε στις 25/12/1953 στο Άργος του Ν. Αργολίδος και είναι το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογενείας. Παρέμεινε στη γενέτειρά του μέχρι το 20ό έτος της ηλικίας του. Στην πατρίδα του διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα και εκεί εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Οικονομικός μετανάστης στις δύσκολες εκείνες εποχές, βρέθηκε στον Καναδά. Εργαζόμενος εκεί σκληρά, ζούσε με το όνειρο της επιστροφής του στην πατρίδα Ελλάδα και της αφιέρωσής του στη Εκκλησία ως κληρικού.

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη 45χρονος που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του

Συνελήφθη στην Κορινθία, ένας 45χρονος που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την 16χρονη κόρη του. Η κοπέλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο πατέρας την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 12 της χρόνια. Η ανήλικη θα μεταφερθεί σε ιατροδικαστή σε νοσοκομείο της Αθήνας για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο 45χρονος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες στον Πάρνωνα

Σε αγωνιστικό κάλεσμα προχώρησαν το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, οι Πρόεδροι και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κοσμά και Καρυών Αράχωβας για συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Κυριακή 13 Ιουνίου (11.00 το πρωί) στον Κοσμά Κυνουρίας, ενάντια στις ανεμογεννήτριες στον Πάρνωνα. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Να πούµε ένα βροντερό ΝΑΙ στη σωτηρία του Πάρνωνα ΟΧΙ στα κυβερνητικά και επιχειρηµατικά […]