19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πόσιμο νερό σε ΑΡΑΧΝΑΙΟ και σε όλο τον τέως δήμο ΜΗΔΕΑΣ – Δικαίωση ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η προβλεπόμενη από την Νομοθεσία, αυτή της έγκρισης από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων, για την επιχορήγηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», του συνολικού ποσού : 2.225.000ευρω, που αφορά την εκτέλεση των κάτωθι:
«ΥΔΡΕΥΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ – ΑΜΑΡΙΑΝΟΥ» -Π/Υ: 680.000€

«ΥΔΡΕΥΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛ/ΧΟΠΥ – ΤΗΛ/ΜΟΥ / ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ» -Π/Υ: 820.000€

«ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΜΗΔΕΑΣ» -Π/Υ: 725.000€

Στο σημείο αυτό οφείλουμε, κάνοντας μία Ιστορική Αναδρομή, να ενημερώσουμε τους δημότες για τη λάσπη που επιχειρήθηκε να ριφθεί από κάποια κέντρα πολιτικής στρέβλωσης των πραγμάτων συνεπικουρούμενα από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και μάλιστα εναντίον του ιδίου του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., κ. Λυκομήτρου Αλέξανδρου.

Ποιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην επίκριση της πρωτοβουλίας της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. να αποσύρει από το Πρόγραμμα το Ε.Π. Πελοποννήσου 2010-2020, της Περιφέρειας την Αίτηση Χρημ/σης για τα ανωτέρω αναφερθέντα έργα.

Η διαδικασία αυτή, ως αποδείχθη εκ των πραγμάτων, ήταν επιβεβλημένη δεδομένου ότι αφ’ ενός μεν το συνολικό διαθέσιμο ποσό της Περιφέρειας ανερχόταν περί τα 2.500.000ευρω, για όλη την Πελοπόννησο, (όταν μόνον η πρόταση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ήταν 2.225.000ευρω), αφ’ ετέρου δε, για να δυνηθεί η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. να υποβάλλει την πρόταση στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» .

Ετσι, μετά την επιτυχή έκβαση των πραγμάτων, με την τελική έγκριση της χρημ/σης για τα έργα Υδρευσης στον τέως Δ. Μηδέας, χωρίς να θεωρείται αυτοσκοπός, (η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει ως Ευαγγέλιο την προσφορά στον καταναλωτή), δικαιώνεται η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και προσωπικά ο Πρόεδρος της, κ. Αλέξανδρος Λυκομήτρος .

Μετά από όλα τα ανωτέρω περιγραφόμενα, διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του τ. Δήμου Μηδέας, ότι με αίσθημα ευθύνης και συντονισμένα, δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων που θα εξασφαλίσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πόσιμο νερό μέχρι και την τελευταία βρύση της Δημοτικής Ενότητας, ένα αυτονόητο και δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας.

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης Μικρές μάσκες, μεγάλες μάσκες

Κατ’ αρχήν, ομολογώ ότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι μάσκες στα σχολεία έπρεπε να δοθούν δωρεάν. Θα μου πείτε ότι κάποιες οικογένειες βρίσκονται σε τέτοια ανέχεια που δεν έχουν ούτε τα τέσσερα ευρώ για να αγοράσουν δυο πάνινες μάσκες στο παιδί τους για να το στείλουν σχολείο. Σύμφωνοι, αλλά σε αυτή την περίπτωση, το κράτος […]

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ: Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα στη Νέα Κίο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” διοργανώνει τη 179η τακτική εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, από 4.30μμ έως 7.30μμ, στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο. Καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε αίμα, τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή συμπολιτών […]