13 °C Argos, GR
4 Δεκεμβρίου 2022

Βρε Ντίνα Νικολάκου πόσα θες να μας τρελάνεις; Γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

Από το 2010 στο τιμόνι της Περιφέρειας Πελοποννήσου  ο Τατούλης και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι μας έχουν ταΐσει μπόλικο παραμύθι περί ανάπτυξης, Μυθικής Πελοποννήσου,εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ημερίδες, εκθέσεις, ταξιδάκια στο εξωτερικό και τώρα έρχεται η Ντίνα Νικολάκου να μας πει πως χωρίς το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και πολιτισμό. Αλήθεια είναι Ντίνα μου  αυτά που είπες στην Ολυμπία, όπως αλήθεια είναι πως η Πελοπόννησος χειμάζεται από την ανικανότητα της παράταξης σας να κάνει έστω κι ένα έργο ανάπτυξης για τον τόπο μας, αλήθεια επίσης είναι πως το έργο είναι το πιο ακριβό σε όλη την Ελλάδα και θεωρώ αδιανόητο να βγαίνεις με τον εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ και να τον επικαλείσαι , ο οποίος ορθώς υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εταιρείας του και όχι  τα συμφέροντα των κατοίκων της Πελοποννήσου.

Επίσης αλήθεια είναι Ντίνα μου πως άλλες περιφέρειες έχουν λύση το πρόβλημα και με πολύ χαμηλότερη τιμή, δες για παράδειγμα την Περιφέρεια της Ηπείρου, όπως αλήθεια είναι Ντίνα μου πως ότι και να λέει ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο και βέβαια ξέρετε καλά και οι δυό σας πως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή προσπάθεια ανακύκλωσης γιατί εσείς δεχτήκατε τον όρο για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα και ξέρεις καλά πως αν αποφασίσουν οι Δήμοι τότε το κόστος αυτόματα ανεβαίνει στα ύψη, αρκετά παραπάνω από την ήδη υψηλή  τιμή που δεχτήκατε.Αλλά το χειρότερο όλων είναι πως χρειαστήκατε εννέα χρόνια και ακόμα δεν είσαστε ικανοί να ολοκληρώσετε ένα έργο μείζονος σημασίας για την Πελοπόννησο .

Δ.Τ. Κωνσταντίνα Νικολάκου “Το Μάρτιο ξεκινά η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο”

 

“Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται για την Πελοπόννησο χωρίς την Πελοπόννησο” τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου κατά την ομιλία της στο 1ο Olympia Forum στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019.

Αναφερόμενη ειδικά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου η κα Νικολάκου δήλωσε “η κατασκευή του έργου ξεκινά το Μάρτιο. Έχουμε ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Βρισκόμαστε στο καθοριστικό χρονικό σημείο πλέον για να αλλάξουμε σελίδα και να περάσουμε στην εποχή της αειφορίας. Γιατί αν δεν λύσεις το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη, δεν μπορείς να κάνεις κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό. Δεν μπορείς να μιλάς για τουρισμό και πολιτισμό, έχοντας δίπλα σου σκουπιδότοπο”.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι το έργο της Πελοποννήσου είναι το πιο φθηνό έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Αγραφιώτης, ο οποίος αφού παρουσίασε το έργο, τόνισε ότι “αποτελεί το πιο “πράσινο” και πιο οικονομικό έργο, αφού η μεσοσταθμιστική τιμή του ανά τόνο είναι στα 69,7 ευρώ, κόστος το οποίο θα μειώνεται κατά την εξέλιξή του έργου, και επιβεβαίωσε ότι η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης θα ξεκινήσει το Μάρτιο.

Ειδική αναφορά έκανε ακόμη η κα Νικολάκου στην πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την εφαρμογή των ΣΔΙΤ και του ανταγωνιστικού διαλόγου για τέτοιο έργο, αλλά και την πολιτική του τόλμη να αναλάβει την ευθύνη λύσης ενός προβλήματος, το οποίο κανένας δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας, ούτε Κυβέρνηση, ούτε Αυτοδιοίκηση. Σήμερα πλέον το μοντέλο του Τατούλη είναι εδραιωμένο ως εθνικό μοντέλο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

“Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο των απορριμμάτων, γιατί αντισταθήκαμε σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο έργο προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα και όχι των πολιτών. Το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπηρετεί ένα και μόνο σκοπό, το δημόσιο συμφέρον. Κάποιοι μάλιστα, συνεργαζόμενοι με τη μαύρη μαφία των σκουπιδιών μετέφεραν σκουπίδια στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας” δήλωσε ακόμη η κα Νικολάκου.

“Είμαι υπερήφανη γιατί ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ολοκληρώσαμε το διεθνή διαγωνισμό χωρίς κανένα πρόβλημα” σημείωσε ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης και απαντώντας στην ερώτηση γιατί από το 2013, που υπάρχει ανάδοχος του έργου, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί δήλωσε: “Γιατί καθυστέρησε ένα χρόνο η ΑΕΠΟ του έργου. Γιατί η προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ στην αρχή ήταν σύμφωνη, μετά άρχισε να το βλέπει διαφορετικά. Γιατί η σημερινή Κυβέρνηση το 2015 έλεγε με τον κ. Τσιρώνη όχι στις ΣΔΙΤ, έλεγε ότι θα το ανατρέψει και θα το αλλάξει το έργο. Εμείς είπαμε αλλάξτε το, αλλά πείτε μας ποιά είναι η πρότασή σας. Πρόταση άλλη δεν υπήρχε καμία. Με όλα αυτά χάσαμε αρκετό πολύτιμο χρόνο για το έργο. Φτάσαμε σήμερα, μετά από παλινωδίες της Κυβέρνησης, να έχουμε αλλαγή στάση της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να φέρει και την υπογραφή του Πρωθυπουργού για να μπορέσει να γίνει. Το απαίτησε ο Περιφερειάρχης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου και έγινε”.

 

Περισσότερα Άρθρα

Μήνυμα συμπαράστασης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προς τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε στον ομόλογό του, Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης του Λιβάνου, κ. Nabih Berry, το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης, μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό. Ο κ. Τασούλας αναφέρει: «Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά […]