13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Επίδαυρος και οι Μυκήνες στους δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς προορισμούς το 2018

Οπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ αύξηση 13,4% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Οκτώβριο πέρυσι, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν 16% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν 12,8%.

Το δεκάμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση 9,1% στους επισκέπτες των μουσείων και αύξηση 6,7% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 12,1%.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Οκτώβριο 2018 αύξηση των επισκεπτών κατά 12,4%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε αύξηση 19,4% και οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 8,6%.

Το δεκάμηνο, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 14,2% και αύξηση κατά 12,5% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 12,4%.

Σημαντική αύξηση των επισκεπτών παρουσίασαν οι αρχαιολογικοί χώροι, της Επιδαύρου 17,3% και των Μυκηνών (Ακρόπολη και τάφος του Ατρέα) 20,8% σε σχέση με το 2017.

Περισσότερα Άρθρα

Στάση εργασίας και κινητοποίηση την 8η Μαρτίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση εργασίας στις 8 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη 2024: Καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα των γυναικών […]

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την άμεση απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κτίριο που γειτνιάζει με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη με θέμα την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κτίριο που γειτνιάζει με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως […]