12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Επανεμφανίστηκε αρχαίο είδος καρχαρία

Tην επανεμφάνισή του στα νερά των ωκεανών έκανε με έντονο τρόπο ένα «ζωντανό απολίθωμα» και οι θαλάσσιοι βιολόγοι προσπαθούν να κατανοήσουν σε τι οφείλεται η επανεμφάνισή του.

Πρόκειται για τον επταβράγχιο καρχαρία, ένα είδος που θεωρείται από τα αρχαιότερα που υπάρχουν και ζουν ως τις μέρες μας, απαράλλαχτο μέσα στους αιώνες.

Ο επταβράγχιος καρχαρίας θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια και επικίνδυνα ψάρια, ωστόσο πλέον ερευνητές στις θάλασσες της Νότιας Αφρικής διαπιστώνουν σαφή αύξηση των πληθυσμών του.

Μια θεωρία αναφέρει ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στη μείωση των πληθυσμών του λευκού καρχαρία, η οποία αφήνει κενό για τα «ζωντανά απολιθώματα» να δράσουν ελεύθερα.

Το ανησυχητικό για τους ερευνητές είναι ότι η απουσία ενός κορυφαίου αρπακτικού, όπως ο λευκός καρχαρίας, μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ανισορροπίες στα οικοσυστήματα.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους εργοδότες να μην βάζουν σε κίνδυνο τους διανομείς.

Delivery: Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και οι συστάσεις προς τους εργοδότες για την προστασία των διανομέων εν μέσω κακοκαιρίας. Συστάσεις προς τους εργοδότες των διανομέων να εφοδιάσουν τους εργαζόμενους με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλειά τους κάνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση […]

Καλαμάτα: Μουσική εκδήλωση από τη Δημοτική Φιλαρμονική

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας παρουσιάζει τη μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Φάρος Ελευθερίας», με έργα Ελλήνων και φιλελλήνων συνθετών για τα 200 χρόνια ελευθερίας. Η μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη στις 21.00, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας. Τραγουδούν: Δημητρακοπούλου Ευτυχία, Κυριακοπούλου Μαριλένα, Σταυρόπουλος Αλέξανδρος, Χαρλέπας Δημήτριος, Χουζουράκη Αγάπη. Απαγγέλει η Έυη Γιαννακοπούλου (η Ελλάδα στην […]