19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Γιάννης Γκιόλας. Πως απάντησαν ο υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος στα “Σενάρια περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”


Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν «Σενάρια περί ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών» οι τοποθετήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, δόθηκαν άμεσα και ήταν σαφώς αρνητικές.

Από την πλευρά του , ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος ,μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι: «Πρέπει να μιλάμε όλοι σοβαρά. Δηλαδή, για τις τράπεζες που το αναφέρατε, ξέρουμε ότι πέρασαν τα stress tests, ξέρουμε ότι οι τράπεζες φτάνουν τους στόχους τους, ξέρουμε ότι οι τράπεζες κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους, ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων που θα βοηθήσει περισσότερο στη μείωση των κόκκινων δανείων.

Όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μία συζήτηση, αυτή η συζήτηση απαιτεί και από την άλλη μεριά να μπούμε στην ουσία αυτών που είπε και όχι ξαφνικά να πούμε ότι ο κ. Δραγασάκης λέει ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα!

Ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε πώς βλέπει η κυβέρνηση το θέμα των τραπεζών, είμαστε μία κυβέρνηση που νομίζουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα πλαίσιο, στο οποίο οι τράπεζές μας και θα μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και θα μπορέσουν να αρχίσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και από πράξεις που κάνουν οι ίδιες και από πράξεις που κάνουμε σε συνεννόηση με αυτές, σε αυτό το πλαίσιο.
Δεν είναι ωραίο να μιλάει ο κ. Δραγασάκης, να προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης και να βλέπουμε τις αντιδράσεις την ίδια μέρα, που θέλουν μόνο και μόνο να δημιουργήσουν πρόβλημα. Και νομίζω ότι όλοι έχουμε ευθύνη να γίνεται η συζήτηση σε σοβαρή βάση».

• Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κάνοντας λόγο για κινδυνολογία συγκεκριμένων δημοσιογράφων.
• “Τα σενάρια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπάρχουν μόνο στη φαντασία δημοσιογράφων που για δικούς τους λόγους κινδυνολογούν. Όσα είπε ο κ. Δραγασάκης στο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου εντός κοινοβουλίου διαστρεβλώθηκαν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο κ. Δραγασάκης απλώς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η καταπολέμηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι κοινωνικό ζήτημα”.
• “Υπάρχει συμφωνία με τους πιστωτές -συνέχισε- για τον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να μειώνονται τα κόκκινα δάνεια. Πολλές φορές οι τράπεζες υπερβαίνουν το στόχο. Αυτό το οποίο συζητείται είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οι συγκεκριμένες διατάξεις του οποίου, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, εκπνέουν στις 28 Φλεβάρη και θα πρέπει να αντικατασταθούν. Δεν υπάρχουν μονομερείς κινήσεις, υπάρχει διάλογος και συνεννόηση, τα υπόλοιπα είναι τερατολογίες”,

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ

Περισσότερα Άρθρα

Σαρώνει ο Καμποσος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους συνεργάτες μου και αυτό τον υπέροχο λαό του δήμου μας που εδώ και 11 χρόνια μου δείχνει πάντα την αγάπη του. (Με την αναγωγή στην πρόθεση ψήφου θα ήταν αν είχαμε τώρα εκλογές 73% Καμπόσος και 27% όλη η αντιπολίτευση.) ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!!! Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! […]

Και επίσημα ο Γιάννης Μπόλλας υποψήφιος με τον Παναγιώτη Νίκα

Από το Πόρτο Χέλι πρόσφατα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπόλλα για την Π.Ε. Αργολίδας. Σήμερα έγινε και η επίσημη ανακοίνωση μαζί με αυτή του Δαμιανού Δουμάνη για την Κόρινθο. Η σχετική ανακοίνωση : Καλωσορίζουμε στην «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» δύο νέες υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου:   – […]