19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σας βάζουν σκέψεις για μία κοτόσουπα. Έτσι, ο Πέτρος Συρίγος μπαίνει στην κουζίνα και τη φτιάχνει για εσάς.

Ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, όπως η σημερινή! Μία απολαυστική κοτόσουπα με λαχανικά που θα καταπλήξει.

Υλικά

1 κοτόπουλο (1,5 κιλό)
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερι
Λίγα κλωναράκια μαϊντανού
1 ½ φλιτζ. ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
2 αβγά
2 λεμόνια
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, προσθέτετε τα λαχανικά και «σκεπάζετε» με 3 λίτρα νερό (να καλύπτει το κοτόπουλο). Αφήνετε να πάρει βράση. Ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, το βάζετε σε μια πιατέλα και το σκεπάζετε για να διατηρηθεί ζεστό. Σουρώνετε το ζωμό, αφαιρείτε τα λαχανικά και τα βάζετε και αυτά στην πιατέλα. Βάζετε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι. Βράζετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (10 λεπτά περίπου) και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζετε το κόρν φλάουρ με το λεμόνι και ανακατεύετε, ρίχνετε τα αβγά και ανακατεύετε. Προσθέτετε 5 κουταλιές ζωμό από τη σούπα στο μπολ, ανακατεύετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Το ζεσταίνετε μέχρι να πήξει λίγο. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και δίπλα την πιατέλα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Περισσότερα Άρθρα

Στίβος: Η Ντρισμπιώτη αφιέρωσε τη διάκριση στα 20 χλμ βάδην σε όλους τους Έλληνες που μάχονται με τις φωτιές

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της και μία από τις μεγαλύτερες της χώρας μας στη διοργάνωση κατακτώντας την όγδοη θέση στα 20 χλμ βάδην, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η έμπειρη αθλήτρια παρά τη δική της χαρά δεν έκλεισε τα μάτια σε όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα με τις […]