21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο σπουδαίος Τζιμ Λόντος, προσεχώς μια σημαντική εκδήλωση

Σε λίγες εβδομάδες θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός  του Δήμου Άργους- Μυκηνών, για τον Τζιμ Λόντο που  έχει  ήδη προαναγγελθεί .
‌Η επιτροπή που έχει αναλάβει αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα, κάνει μια ποιοτική δουλειά που θα  εντυπωσιάσει και συγκινήσει , ειδικά στη συγκέντρωση στοιχείων και μαρτυριών για τη συμβολή Λόντου  και Παναργειακού 57-58  στη  δημιουργία του Δ.Α.Κ. Άργους.
Ο Βαγγέλης Τζαβέλλας, πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός, τόνισε σχετικά:
“Ο Λόντος υπήρξε σπουδαίος, ήταν ένας πραγματικός λεβέντης. Γυμναστήρια στο Σικάγο έχουν τη φωτογραφία του Τζιμ Λόντου στους χώρους τους, για να τον τιμήσουν.
 Η Ελλάδα συνήθως ξεχνάει τα παιδιά της , οι νεότεροι δεν γνωρίζουν ποιος  ήταν ο Λόντος,  ο Έλληνας που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο , ο άνθρωπος που δεν δίσταζε να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν οι συμπατριώτες του είχαν μεγάλη  ανάγκη .
Σε μια εποχή που το αθλητικό ιδεώδες δοκιμάζεται  και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τον αθλητισμού είναι η έντονη εμπορευματοποίηση του, η ιστορία του Χρήστου Θεο­φίλου και μετέπειτα Τζίμ Λόντου από το Κουτσοπόδι Άργους, ηχεί σαν παραμύθι, ένας μύθος που διήρκεσε μισό περίπου αιώνα και που αξίζει η ιστορία  και η μνήμη του να παραμείνει ζωντανή για τις επόμενες γενεές .
Τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης”.

Περισσότερα Άρθρα

Τροχαίο τη νύχτα στο δρόμο Νέας Κίου-Άργους

Τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω στις 11 τη νύχτα στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέας Κίου-Άργους. Νεαρός οδηγός δικύκλου μικρού κυβισμού τραυματίστηκε σοβαρά σε σύγκρουση με βανάκι. Ασθενοφόρο μετέφερε τον τραυματισμένο οδηγό στο νοσοκομείο. Για τα αίτια του τροχαίου κάνει έρευνα το Τμήμα Τροχαίας Άργους-Μυκηνών.

Αναβολή της εκδήλωσης για την αναγόρευση σε Επίτιμη Διδάκτορα ΤΘΣ της κυρίας Παπαντωνίου

Αναβάλλεται η επιτιμοποίηση της κ. Ιωάννας Παπαντωνίου από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου λόγω εθνικού πένθους για την τραγωδία του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας με πολυάριθμα θύματα. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία της τελετής. Η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών     Καθηγήτρια Αγγελική Σπυροπούλου