18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στη Χάλκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο μνημείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση και είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Φωτογραφίες: REUTERS

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζητήματα με τις ανεμογεννήτριες και τα αρδευτικά της Τάκας έθεσε στον κ. Πέτσα ο Δήμαρχος Τρίπολης

Δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την περιοχή μας, έθεσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, το πρωί της Δευτέρας (5/12/2022), στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης. Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα με τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια Τρίπολης, […]

Πρόσκρουση αυτοκινήτου σε κολόνα ηλεκτροδότησης

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες και υπό βροχή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ στον δρόμο από Δρέπανο προς Καστράκι Αρχαίας Ασίνης. Παρά την σφοδρή πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός του οδηγού […]