20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ολοκλήρωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: «Πνευματικά δικαιώματα στη μουσική»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28-01-2019 η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας με θέμα «Πνευματικά δικαιώματα στη μουσική», με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργο Καββαθά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Καββαθά για την αποδοχή της πρόσκλησης, έκανε μια σύντομη αναφορά στις ενέργειες του Επιμελητηριακού θεσμού για την αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος των αδειών χρήσης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια ο κ. Καββαθάς παρουσίασε εν συντομία το χρονικό εξέλιξης αναφορικά με το ζήτημα των αδειών χρήσης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, τονίζοντας σημαντικά σημεία της σχετικής νομοθεσίας. Κατόπιν αναφέρθηκε στους νόμιμα λειτουργούντες οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης στην Ελλάδα, ενώ έδωσε οδηγίες για το ποια είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχει κάθε επιχειρηματίας ώστε δεδομένων των συνθηκών να υπάρχει συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία. Τέλος κάλεσε τους επιχειρηματίες να απευθύνονται στα σωματεία που τους εκπροσωπούν ώστε να επωφεληθούν μέσα από τη συλλογική δράση.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά και τους προβληματισμούς τους, λαμβάνοντας κατατοπιστικές απαντήσεις.

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Κορινθία

Συνελήφθη, χθες (9.5.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 37χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, χθες (9.5.2020) το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 37χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, όπου […]