19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές έκανε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ως επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο. 

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη, παρουσία  ΜΜΕ και δημοσιογράφων, ο Γιώργος Δέδες παρουσίασε τη Διακήρυξη και τους στόχους του συνδυασμού του, «έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό» – όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε –  τον οποίο θα στελεχώσουν δραστήριοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια, ή άλλα στεγανά.

Ο Γιώργος Δέδες, σημείωσε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα,  είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο, διαφανές,  κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το οποίο θα απαντά στις προκλήσεις των καιρών και θα οδηγήσει στο μέλλον ευημερίας που αξίζει στην Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω τις μέρες των αδιεξόδων και της μιζέριας. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε πως οι «Νέοι Δρόμοι» είναι ο «μονόδρομος» για την έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η απερχόμενη διοίκηση στην Πελοπόννησο.

Με σύνθημα «Ανάπτυξη στην Πράξη, με Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα», οι «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο, όπως τόνισε ο Γιώργος Δέδες θα σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία στα αυτοδιοικητικά του τόπου. Παράλληλα, στη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού ο κ. Δέδες έκανε έναν απολογισμό των έργων που υλοποιήθηκαν ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων που συντόνισε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως  ενδεικτικά η αποπεράτωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Ολυμπίας Οδού και του «ΜΟΡΕΑ».

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους πρωτεύοντες στόχους της παράταξης, δίνοντας έμφαση στα εξής:

  • Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες Δημοκρατίας και Διαφάνειας,
  • Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων,
  • Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής Δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων,
  • Νέο μοντέλο διοίκησης με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης με τον πολίτη,
  • Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας,
  • Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας. Συνεργασίες με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Ευρωπαϊκούς Θεσμούς – Άντληση χρηματοδοτήσεων.

 

Παρουσιάζοντας ο κ. Δέδες τη φιλοσοφία διαμόρφωσης του συνδυασμού και το όραμά του, τόνισε:  «Ο σεβασμός στους Πελοποννήσιους σημαίνει ότι στη μάχη που θα δώσουμε ως  παράταξη θα έχουν θέση όλοι όσοι έχουν αγάπη για τον τόπο μας, εμπειρία και ανιδιοτελή πρόθεση να συνεισφέρουν στην πρόοδο της Περιφέρειας». Κάλεσε δε στους Νέους Δρόμους, σαν «επιβάτες» – όπως είπε χαρακτηριστικά – όλους τους δημοκρατικούς πολίτες για τους οποίους η Πελοπόννησος αποτελεί πατρίδα, κατοικία και αγάπη.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο κ. Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» και ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, οι οποίοι συστρατεύονται στην παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» για την Πελοπόννησο.

 

Περισσότερα Άρθρα

Live: Οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο και τις κυρώσεις των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί που προανήγγειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός εξειδικεύεται αυτήν την ώρα στο Υπουργείο Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσιάζουν τον οδικό χάρτη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας. Δείτε ζωντανά  

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Π.Ε. Αργολίδας και το Δήμο Ναυπλιέων

Στο Ναύπλιο ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα και θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”το οποίο υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Ναυπλιέων. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν:  α) Είδη παντοπωλείου: – ρύζι τύπου […]