20 °C Argos, GR
10 Δεκεμβρίου 2022

Με μια ματιά τα γεγονότα στο Ναύπλιο…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

1. Με ταχύς ρυθμούς προχωρούν τα έργα εκβάθυνσης του λιμένος Ναυπλίου
Σύντομα το λιμάνι του Ναυπλίου θα μπορεί να φιλοξενήσει άφοβα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες στις κρουαζιέρες να επισκέπτονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την πόλη και την ευρύτερη του Δήμου περιοχή.
Ήδη τον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές εκσκαφές στον δίαυλο και στην λιμενολεκάνη, όπου διαπιστώθηκε η αναμενόμενη σκληρότητα του εδάφους και δόθηκε ήδη το πράσινο φως να αρχίσει η εκβάθυνση.
Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και δεύτερος γερανός προκειμένου το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Σύμφωνα με τις μελέτες αναμένεται η λιμενολεκάνη να αποκτήσει ένα βάθος 8-10 μέτρα, ενώ το βάθος του διαύλου υπολογίζεται στα 9,5 μέτρα.
Αναφερόμενος στην πορεία των έργων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα το Ναύπλιο θα μπορεί να φιλοξενεί για μεγαλύτερο διάστημα κρουαζιερόπλοια, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση στον Δήμο Ναυπλιέων και τα οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Κάναμε αγώνα δρόμου, μέσα στα τόσα οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εν μέσω κρίσης κερδίζουμε ακόμα ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου μας».

2. ΚΟΜΒΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ δημοπρατήθηκε ο κόμβος στης Πειραιώς στην είσοδο του λιμανιού. Προυπολογισμός 490.000€. Έργο για την κυκλοφοριακή ρύθμιση της εισόδου του λιμανιού.
Δίνεται οριστική λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα δεκαετιών

3. ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατά γενική ομολογία τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων λειτουργούν εύρυθμα και οργανωμένα.
Δήμος ,σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί , διευθυντές μονάδων και διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από συνεργασίες , διαρκή επικοινωνία και καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζουν θέματα με μοναδικό στόχο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά.

4. Στην 3η θέση προτίμησης της ελληνικής τουριστικής αγοράς το Ναύπλιο για το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ. Οι προσπάθειες προώθησης του Δήμου έπιασαν τόπο.
5. Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας στις γιορτές για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Αναστασίου θα εγκαινιάσει και μεγάλη έκθεση στο Βουλευτικό με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς και τον εορτασμό του Πολιούχου Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου, το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, διοργανώνουν Έκθεση Πινάκων με Θέμα: «Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά κ. Αλ. Χαΐτογλου»), στην αίθουσα του Βουλευτικού, από τις 28 Ιανουαρίου 2019 έως την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Οι επισκέπτες της, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν σε αυτήν, ακολουθώντας την πορεία που διένυσε στο χρόνο, το περίφημο εθνικό ένδυμα των Ευζώνων και ταξιδεύοντας νοερά στη ιστορική διαδρομή της ένδοξης Ευζωνικής στολής, από το 1821 έως τις ημέρες μας.

Η τυπική δομή της Έκθεσης, συγκροτείται από 40 περίφημα έργα του ζωγράφου κ. Μυλωνά, ενώ επιπρόσθετα. κοσμείται από τη στατική παρουσία άοπλων Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Η παρούσα έκθεση μεταλλάσσει τον ταχυκίνητο Alte Praecinctus του Ορατίου σε πελώριο μαχητή, σε ωραίο και γενναίο φουστανελά, σε απρόσιτο φρουρό, σε ήρωα. Έναν ήρωα -λαού ελεύθερου-, με παράδοση αιώνων σε πολιτισμό που ξέρει να αντιστέκεται, φυλάττοντας αγρύπνως τον Άγνωστο Στρατιώτη, όχι κατ’ επιβολή διαταγής, αλλά ενσυνειδήτως υπεράνω κάθε μέτρου ευθύνης και χρέους.

Καθ όλη την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00 και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 9:00 έως τις 14:00 και από τις 17.00 έως τις 20:00.

Περισσότερα Άρθρα

Ηλεία: Θρήνος για τους δύο νεκρούς επιβαίνοντες στο αεροσκάφος – Η ανακοίνωση της ΥΠΑ

Θρήνος επικρατεί στην Ηλεία και το Μεσολόγγι για τον χαμό των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στην Χαριά του Πύργου, τη Δευτέρα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα δύο θύματα της τραγωδίας είναι ο πιλότος Δημήτρης Βασιλείου, ο οποίος καταγόταν από την Χαριά Ηλείας και ο συγκυβερνήτης Κώστας Καλογερογιάννης, από το Μεσολόγγι. Το αεροσκάφος κατέπεσε σε πολύ μικρή […]

Η “Γιορτή Πορτοκαλιού 2019” στο Κιβέρι Αργολίδας είχε χρώματα, αρώματα και γεύσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβερίου “ΓΕΝΕΣΙΟΝ” διοργάνωσε για πρώτη φορά την “Γιορτή Πορτοκαλιού 2019”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο “π.Γεώργιος Νταβέλος”. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Ζακυνθινός καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων Πελοποννήσου. Ακολούθησε επίδειξη μαγειρικής με πορτοκάλι από τον Chef – Food blogger Coucina di Caruso κ. Παπαζυμούρη […]