15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πέρασε με 153 “ναι” η Συμφωνία των Πρεσπών – 146 τα “όχι” κι ένα παρών από τον Ψαριανό

Mε 153 ψήφους υπέρ πέρασε από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Κυβέρνηση είδε εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους οκτώ να υπερψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι τους, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, έδωσαν το «ναι» στην Συμφωνία.

Συνολικά

  • ΝΑΙ: 153
  • ΟΧΙ: 146
  • Παρών: 1 (Γρηγόρης Ψαριανός)

Οι μη ΣΥΡΙΖΑίοι που ψήφισαν την συμφωνία είναι:

Πρώην ΑΝΕΛ:
Έλενα Κουντουρά
Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Πρώην ΚΙΝΑΛ:
Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Πρώην Ποτάμι (Ο κ. Δανέλλης διεγράφη, η ΚΟ του Ποταμιού διαλύθηκε) :
Σταύρος Θεοδωράκης
Γιώργος Μαυρωτάς
Σπύρος Λυκούδης
Σπύρος Δανέλλης

Πρώην ΝΔ:
Κατερίνα Παπακώστα

Χάος για λίγα λεπτά με τους Χρυσαυγίτες

Ο κακός χαμός έγινε στην ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές. Αφορμή ήταν η ψήφος του κ. Μπαρμπαρούση ο οποίας αντί να πει ΟΧΙ είπε ΟΧΙ στην προδοσία κάτι που έκανε έξαλλο τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και του είπε ότι δεν θα καταχωρηθεί η ψήφος του αν δεν την αλλάξει σύμφωνα με τα πρότυπα της διαδικασίας.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής με τον Ηλία Κασιδιάρη προεξέχοντος άρχισαν να φωνάζουν και να λένε συνθήματα προς το προεδρείο με τον κ. Βούτση να επιμένει στην στάση του και τελικά να καταχωρείται η ψήφος του κ. Μπαρμπαρούση ως ΌΧΙ.

Μάλιστα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής προσπαθούσε να συγκρατήσει τον Γιάννη Λαγό που κινήθηκε απειλητικά προς άλλους βουλευτές.

Περισσότερα Άρθρα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Κορονοϊός στην Αργολίδα: Τα σημερινά κρούσματα

Σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 3.491 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. Το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ανακοινώθηκαν 3.616 κρούσματα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 755 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 67 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα […]

Γιάννης Μανιάτης: «Σκάνδαλο 630 εκατομ. € στο αεροδρόμιο»

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ.,  Γιάννης Μανιάτης, ήταν ο εισηγητής του κόμματος του  στην Επιτρ. Οικονομικών για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου. Επεσήμανε μεταξύ των άλλων: 1. Αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού από τα 480 εκατ. € που είχε εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, μετά το χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανήλθε στα […]