17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Άγρια επεισόδια, μαχαίρωμα και λιπόθυμα παιδιά από χημικά

Σε κόλαση από τα χημικά έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας αφού το προβοκατόρικο σχέδιο για να διαλυθεί το συλλαλητήριο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι διαδηλωτές υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους, ενώ πρωτοφανή γεγονότα καταγράφονται περίπου από τις δυόμισι το μεσημέρι:

Ενας άνδρας έχει μεταφερθεί μαχαιρωμένος από την οδό Σόλωνος, όπου δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του έκαψαν τη μοτοσυκλέτα του. Παιδιά έχουν λιποθυμήσει, ενώ περίπου στις 4.30 το απόγευμα ξεκίνησε ο τρίτος γύρος της ρίψης των χημικών.

Η αστυνομία έσπευσε να αποδώσει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να περάσουν αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα. Πριν από λίγο, ένας φωτορεπόρτερ δέχθηκε άγρια επίθεση και άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Μαχαίρωσαν άνδρα στη Σόλωνος

Την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν άντρα ηλικίας 35 ετών στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ο τραυματίας έχει μαχαιρωθεί στον μηρό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Μέχρι τώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν ο τραυματίας συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση.

Επεισόδια έξω από τη Βουλή, στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:30, με την αστυνομία να κάνει αδικαιολόγητη και ευρεία χρήση χημικών αδιακρίτως, με συνέπεια ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών που βρισκόταν στο σημείο, να απομακρυνθεί εσπευσμένα, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Με αφορμή την επίθεση από μία μικρή μερίδα περίπου 20-30 διαδηλωτών, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας τη διάσπαση της μεγάλης συγκέντρωσης ακριβώς μπροστά στη Βουλή.

Αρχικά, μία ομάδα διαδηλωτών θέλησαν να ανέβουν τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους.

Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη, ακριβώς  έξω από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών έκανε η Αστυνομία και στις 15:40, στα πλαϊνά της Βουλής, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Δεύτερος γύρος χημικών στις 15:40

Χωρίς κανέναν λόγο ξανά περίπου στις 15:40, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων προς ρους διαδηλωτές, στο σημείο που βρίσκονται τα λουλουδάδικα, έξω από τη Βουλή, ενισχύοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήδη, με συνέπεια πολύς κόσμος με παιδιά και ηλικιωμένους να αποχωρήσουν από το σημείο και να απομακρυνθούν από το κτίριο της Βουλής.

Δέκα τραυματίες αστυνομικοί

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα, τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.

Στοιχεία για τους πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις και που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, δεν υπάρχουν.

Διασώστης μετέφερε μωράκι αναίσθητο από τα χημικά

Ο ρεπόρτερ του protothema.gr, Παναγιώτης Σαββίδης, είδε διασώστη να μεταφέρει μωράκι αναίσθητο από τα χημικά της αστυνομίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα, λιποθύμισε μία γυναίκα κοντά στην εξέδρα.

Την ίδια στιγμή, οι διοργανωτές από τα μεγάφωνα ζητούσαν από τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ του protothema.gr, στη Βασιλίσσης Σοφίας ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την αστυνομία.

Πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ

Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο. Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και με φωτοβολίδες.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη ρίψη χημικών

Αυτόπτες μάρτυρες λένε στο protothema ότι αστυνομικοί, κάποιοι εξ αυτών με πολιτικά, πετούσαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ακόμη και σε γέροντες.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα σε όλες τις πλευρές έξω από το κτίριο της Βουλής, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν. Ο ρεπόρτερ του protothema.gr Χρήστος Χατζησπύρου μεταδίδει ότι πολλοί διαδηλωτές, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και μικρά παιδιά είχαν αναπνευστικά προβλήματα και απομακρύνονταν για να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από τη βροχή των χημικών.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Περισσότερα Άρθρα

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους για την «Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία»

Την Τρίτη 02/07/2019 και την Πέμπτη 11/07/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις τις με θέμα: «Προστασία από […]

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στη Μεσσηνία  

Συνελήφθη, χθες (1.3.2023) το πρωί, στην Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 40χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά. Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον […]