16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Με ταχύς ρυθμούς προχωρούν τα έργα εκβάθυνσης του λιμένος Ναυπλίου

Σύντομα το λιμάνι του Ναυπλίου θα μπορεί να φιλοξενήσει άφοβα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες στις κρουαζιέρες να επισκέπτονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την πόλη και την ευρύτερη του Δήμου περιοχή.

Ήδη τον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές εκσκαφές στον δίαυλο και στην λιμενολεκάνη, όπου διαπιστώθηκε η αναμενόμενη σκληρότητα του εδάφους και δόθηκε ήδη το πράσινο φως να αρχίσει η εκβάθυνση.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και δεύτερος γερανός προκειμένου το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Σύμφωνα με τις μελέτες αναμένεται η λιμενολεκάνη να αποκτήσει ένα βάθος 8-10 μέτρα, ενώ το βάθος του διαύλου υπολογίζεται στα 9,5 μέτρα.

Αναφερόμενος στην πορεία των έργων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα το Ναύπλιο θα μπορεί να φιλοξενεί για μεγαλύτερο διάστημα κρουαζιερόπλοια, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση στον Δήμο Ναυπλιέων και τα οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Κάναμε αγώνα δρόμου, μέσα στα τόσα οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εν μέσω κρίσης κερδίζουμε ακόμα ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου μας».

Περισσότερα Άρθρα

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σήμερα που μιλάμε είναι μια επέτειος πολλή σημαντική για την νεώτερη ιστορία του τόπου. 47 χρόνια, μετά το 1973 μιλάμε για το Πολυτεχνείο τότε αλλά μιλάμε και για την Ελλάδα του σήμερα. Και από τότε μέχρι σήμερα τα χρόνια, οι άνθρωποι τα γεγονότα περνούν και χάνονται. Σήμερα λοιπόν δεν πρέπει απλά να τιμήσουμε αυτά τα […]

Εγκαίνια του έργου “Το Φρούριο ΜΠΟΥΡΤΖΙ στο Ναύπλιο Αποκατάσταση και επανάχρηση (2014-2021)”

Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου σας προσκαλούν την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 16.00 στα εγκαίνια του έργου “Το Φρούριο ΜΠΟΥΡΤΖΙ στο Ναύπλιο Αποκατάσταση και επανάχρηση (2014-2021)”. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού Δρ Λίνα Μενδώνη Η μεταφορά των προσκεκλημένων με το πλοιάριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ […]