18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στο Γενικό Χημείο του Κράτους ο ύποπτος φάκελος που εστάλη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη χθες το απόγευμα στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, και είχε αποσταλεί από την Ινδία.

Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εξετάζεται το περιεχόμενό του, μεταφέρθηκε στις 5 σήμερα το πρωί με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130 ο φάκελος ο οποίος και παρελήφθη από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Περισσότερα Άρθρα

Παραδοσιακή συνταγή για τα Λαζαράκια του Σαββάτου!

«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…» Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, […]

Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, με πρωτοβουλία δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Nature Forever Society της Ινδίας και της γαλλικής Eco-Sys Action Foundation. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για τους συρρικνούμενους πληθυσμούς των πουλιών που ζουν στο αστικό περιβάλλον, ένα από τα οποία είναι το σπουργίτι. Η […]