16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τσίπρας προς Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε την ειρήνη και την εδαφική μας ακεραιότητα ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μας (video)

Απάντησε στις χθεσινές, νές προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σαμοθράκη. Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους σκεπτόμενους όπως ανέφερε ανθρώπους και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί έχουν γνώση της ιστορίας τους που είχε και περιόδους ειρήνης, αλλά και περιόδους εντάσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της και πως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την ειρήνη και την εδαφική της ακεραιότητα.

Άκουσα τον φίλο πρόεδρο Ερντογάν που διάβασε στίχους ενός ποιήματος που υμνεί τον πόλεμο, είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως εκείνος επιλέγει τους στίχους του Μπέρτολ Μπρεχτ που αναφέρει:

στρατηγέ ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος ξέρει και να πετάει ξέρει και να σκοτώνει έχει όμως και ένα ελάττωμα, ξέρει να σκέφτεται.

Το σχετικό video:

Περισσότερα Άρθρα

Βασίλης Κόκκαλης: Στηρίζω την κυβέρνηση

Με δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Βασίλης Κόκκαλης κάνει σαφές πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση. Από την Κίνα όπου βρίσκεται, καθώς επέλεξε να μην επηρεάσουν οι πολιτικές εξελίξεις το υπουργικό του πρόγραμμα, ο κύριος Κόκκαλης έκανε την δήλωσή του σε ιστοσελίδα της εκλογικής του περιφέρειας. Έγινε έτσι ο […]

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ένας ακόμα νεκρός, 10 νέα κρούσματα

Δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σε γραπτή ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.850, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με […]