17 °C Argos, GR
25 Μαρτίου 2023

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ: Το 2019 χρονιά αποκατάστασης των αδικιών και των εκλογικών μαχών

Και να που φτάσαμε στο 2019! Και δεν έχει «πέσει» ακόμη η Κυβέρνηση.

Μετά τα μνημόνια πατάμε πιο γερά στα πόδια μας και μπορούμε και πρέπει να ελπίζουμε – με επίκεντρο τον άνθρωπο – σε μεγαλύτερη κοινωνική στήριξη και σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών.

Αξίζει να αναφέρουμε κάποιες επίκαιρες δράσεις και στόχους που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές και ιδεολογικές μάχες στη χώρα μας:

– Η επίτευξη της σταθερότητας στην περιοχή μας και στα πλαίσια αυτά η ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με ειρηνικό τρόπο, που θα συμβάλει στη συναδέλφωση των λαών και την αναβάθμιση της χώρας μας.

– Η συνταγματική αναθεώρηση που θα φέρει την απλή αναλογική, το «Νόμο περί ευθύνης υπουργών» και, μετά από συνεννόηση, τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας.

– Στον αγώνα για την ευημερία των πολλών:
*τη μείωση της ανεργίας
*την αύξηση του κατώτατου μισθού και την εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας
*τη διευκόλυνση στα χρέη
*τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας
*τις φορολογικές ελαφρύνσεις κυρίως για τους ιδιώτες και τον αγροτικό κόσμο

Όμως το 2019 περιλαμβάνει άλλες δύο μάχες μέσα στην κοινωνία:

– Στις Ευρωεκλογές του 2019 θα συγκρουστούν η πρόοδος, η συνοχή, η αλληλεγγύη και η συναδέλφωση των λαών στην Ευρώπη με την οπισθοδρόμηση, τη λιτότητα και τον εθνικισμό, με τα τείχη και τους φράχτες.

– Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με τα εξής χαρακτηριστικά: Ενός πιο δίκαιου και δημοκρατικού εκλογικού συστήματος, με πιο δίκαιες και αντικειμενικές κατανομές και με την προσπάθεια να είναι πιο ενισχυμένες και συμπαγείς οι μικρές τοπικές κοινωνίες-κοινότητες. Θα περάσουμε από τις αυταρχικές, αλαζονικές και επικοινωνιακές λογικές σε πιο ουσιαστικές, δημοκρατικές, συμμετοχικές και συλλογικές αποφάσεις.

Εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ταυτίσουμε το νόμιμο με το ηθικό και να ανοίξουμε νέους δρόμους επικοινωνίας και συνεννόησης με την πονεμένη κοινωνία.

Απαιτείται συνεχής αγώνας για βασικά έργα που λείπουν από την Περιφέρεια και από κάθε Περιφερειακή Ενότητα – Νομό.

Σε ατομικό επίπεδο, ο καθένας από εμάς οφείλει να γίνει πιο σεμνός και πιο ταπεινός, να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ».

Για να ξεφύγουμε από τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να κοιταχτούμε στον «καθρέφτη» των πολιτών.
Ευχόμαστε στους κατοίκους της Πελοποννήσου Καλή δύναμη, Υγεία σε όλους, με Ελπίδα και Αισιοδοξία!

Τρίπολη 3/1/2019
Η παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση του Ανδρέα Πουλά με εκπρόσωπο  της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ευάγγελο Λαφατζή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας είχε ο Βουλευτής Αργολίδας  Ανδρέας Πουλάς σήμερα στο γραφείο του. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Νομό και αφορούν την  επιχειρησιακή επάρκεια, τον εξοπλισμό και τα προβλήματα που αυτά δημιουργούν. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: Το πρόβλημα της […]

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον. Για ακόμη μια χρονιά, η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος αξιοποιείται, ως ευκαιρία απ’ τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους διεθνείς οργανισμούς για να μιλήσουν για την άνοδο της θερμοκρασίας […]