13 °C Argos, GR
21 Μαρτίου 2023

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Mετρό χωρίς συρμούς εγκαινίασε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

«Το μετρό Θεσσαλονίκης είναι εδώ», έστω κι αν οι πιο φιλόδοξες προβλέψεις τοποθετούν την έναρξη της λειτουργίας του το 2020, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στα εγκαίνια του μετρό «Συντριβάνι» στη Θεσσαλονίκη.

Αν και παραδέχθηκε ότι οι πολίτες δεν έχουν την ευκαιρία να το δουν, ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε με την καθυστέρηση στην κατασκευή του. «Με μια μικρή καθυστέρηση 30 ετών, το ανέκδοτο παύει να είναι ανέκδοτο. Το μετρό είναι εδώ. Μπορεί οι πολίτες να μην έχουν την ευκαιρία να το δουν, αλλά είναι το έργο είναι ολοκληρωμένο κατά σχεδόν 95%, όσον αφορά στην κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών. Λείπουν οι συρμοί και λείπει και ο ιδιοκτήτης. Ο ιδιοκτήτης είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους, την καθημερινότητά τους».

Αν και ο πρόεδρος του μετρό τοποθέτησε την έναρξη της λειτουργίας αργότερα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το μετρό θα ξεκινήσει να δέχεται κόσμο τον Φεβρουάριο του 2020.

«Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου -το α’ εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών-, πιστεύω ότι με τη βοήθεια των ανθρώπων που απέδειξαν αυτά τα 3,5 χρόνια ότι μπορούν να κάνουν θαύματα, ότι τον Φεβρουάριο του 2020 οι πολίτες θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη», ανέφερε.

Έταξε αγορά λεωφορείων και… προσλήψεις

Σε μια ευθέως προεκλογική ομιλία και μέχρι τη λειτουργία του μετρό, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε προσλήψεις 150 νέων οδηγών λεωφορείων και αγορά 350 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Όπως ανέφερε, τον Φεβρουάριο θα ενεργοποιηθεί ο νέος οργανισμός ΑΣΥΘ ο οποίος θα έχει την ευθύνη λειτουργίας όλων των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και του Μετρό συμπεριλαμβανομένου.

Παράλληλα, τον ίδιο μήνα θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια 350 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για αναβάθμιση των αμαξοστασίων.

Επίσης, εξήγγειλε άμεση προκήρυξη διαγωνισμού, για την άμεση πρόσληψη 150 νέων οδηγών με διετείς συμβάσεις έργου. Παράλληλα, προανήγγειλε προκήρυξη μετατάξεων τεχνιτών από άλλους φορείς και κυρίως από την ΕΛΒΟ καθώς και δρομολόγηση διαγωνισμού για πρόσληψη νέων μόνιμων οδηγών και τεχνιτών αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΑΣΥΘ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Περισσότερα Άρθρα

Ανατίναξαν ΑΤΜ στην είσοδο του Άργους και αφαίρεσαν τα μετρητά

Στόχος αγνώστων δραστών έγινε τα ξημερώματα το ΑΤΜ τράπεζας που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψη του πολυκαταστήματος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, στην είσοδο του Άργους. Μετά την έκρηξη που προκάλεσαν κατάφεραν να αφαιρέσουν τις κασετίνες με τα μετρητά. Ακολούθησαν αναζητήσεις από την Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό των δραστών, δίχως όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Share on FacebookTweetFollow […]

Με μη επεμβατική ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου στοχεύουν στη βελτίωση της μνήμης ηλικιωμένων

Αν λόγω ηλικίας ξεχνάτε συχνά που βάλατε τα κλειδιά σας, θα μπορούσαν μερικά ήπια μη επεμβατικά «ηλεκτροσόκ» στο κεφάλι σας επί τέσσερις μέρες στη σειρά, να βελτιώσουν την μνήμη σας για τουλάχιστον έναν μήνα; Αυτό δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που έκανε σχετικά πειράματα αβλαβούς και εστιασμένης ηλεκτρικής κρανιακής διέγερσης σε ηλικιωμένους εθελοντές. Παραμένει ερωτηματικό κατά πόσο η εν λόγω μέθοδος (transcranial Alternating Current Stimulation-tACS) θα […]