19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Λουκέτο» 48 ωρών στο μαγαζί που τραγουδούν Άντζελα Δημητρίου και Μαζωνάκης

«Λουκέτο» για 48 ώρες στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούν η Άντζελα Δημητρίου και ο Γιώργος Μαζωνάκης, καθώς μετά από έλεγχο των «Ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας και της Α.Α.Δ.Ε. διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση είχε… ξεχάσει να κόψει αποδείξεις για 11 μπουκάλια.

Σαρωτικούς ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα της χριστουγεννιάτικης Αθήνας πραγματοποιούν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) του υπουργείου Οικονομικών.

Από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων έκαναν έφοδο σε δύο γνωστές “πίστες” με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε μια από αυτές γιατί όπως διαπιστώθηκε, όπως χαρακτηριστικά λένε, “πηγές”, σε 11 μπουκάλια δεν είχαν κοπεί αποδείξεις.

Έτσι, στο κέντρο όπου φιγουράρουν τα ονόματα της Άντζελας Δημητρίου και του Γιώργου Μαζωνάκη επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο 250 ευρώ ενώ προβλέπεται και λουκέτο 48 ωρών. Η έφοδος  πραγματοποιήθηκε άγριο ξημέρωμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Ήταν γύρω στις 4 όταν το κλιμάκιο των 8 ατόμων πλησίασαν τους υπευθύνους του καταστήματος και αποκάλυψαν την ιδιότητα τους. Μάλιστα οι ελεγκτές, βρισκόταν από νωρίς στο κέντρο και παρίσταναν τους πελάτες που είχαν κλείσει διαφορετικά τραπέζια ενώ για να μην “καρφωθούν” έριχναν και λουλούδια στους τραγουδιστές. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε 11 μπουκάλια, δεν είχαν κοπεί αποδείξεις κάτι που επισύρει χρηματικό πρόστιμο 250 ευρώ και σφράγισμα του καταστήματος για 48 ώρες.

Ο δεύτερος έλεγχος, έγινε σε άλλο νυκτερινό κέντρο όμως ο έλεγχος τα έδειξε όλα νόμιμα ενώ όπως λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών και της Κατεχάκη οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια των εορτών.

Οι άλλοι έλεγχοι

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.

Ελέγχθηκαν συνολικά 17 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία σε 10 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν:

  • σε καφέ- μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε καφετέρια, μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 15 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε μπαρ, μη έκδοση 22 αποδείξεων, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 48 ώρες,
  • σε εστιατόριο, μη έκδοση 6 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε μπαρ, μη έκδοση 3 αποδείξεων,
  • σε αναψυκτήριο, μη έκδοση 7 αποδείξεων,
  • σε καφέ- μπαρ, μη έκδοση 5 αποδείξεων και
  • σε μεζεδοπωλείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Περισσότερα Άρθρα

Η φαντασμαγορική πανσέληνος του Ιουλίου πάνω από το Ναύπλιο

  Μία ημέρα πριν την Πανσέληνο του Ιουλίου (Σάββατο 4 Ιουλίου 2020),το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από την πόλη του Ναυπλίου.  Μια από τις πλέον φαντασμαγορικές πανσελήνους που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο Ναύπλιο είναι αυτή του Ιουλίου. Το ολόγιομο φεγγάρι φωταγώγησε την Αργολική πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου δημιουργώντας μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που απόλαυσαν ντόπιοι […]

Δ. Κωστούρος: «Με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των δημοτών ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις μέχρι 31 Αυγούστου»

  Με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των δημοτών που οφείλει να αποτελεί για κάθε Δήμαρχο την κορυφαία προτεραιότητα, αναλαμβάνω την ευθύνη της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων (εκδηλώσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. για τον Αύγουστο) που είναι προγραμματισμένες μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Δεν είναι μια ευχάριστη απόφαση την οποία λαμβάνω […]