32 °C Argos, GR
2 Ιουλίου 2022

Η Ερμιονίδα μας εύχεται “Χρόνια Πολλά” με κάλαντα από όλη την Ελλάδα

Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση, είχαμε την τύχη και την χαρά να παρακολουθήσουμε στον πολυχώρο ARTIKI στην Ερμιονίδα.

Η παράσταση διοργανώθηκε από την Χορευτική ομάδα Ερμιόνης, που έκλεισε ήδη 5 χρόνια δημιουργίας υπό την καθοδήγηση, το πάθος και το μεράκι του Κωστή Σκούρτη.

[hfe_template id='397365']

Ο στόχος είναι πάντοτε η διάδοση της Ελληνικής λαογραφίας και των Ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Η χορευτική ομάδα αριθμεί ήδη 150 μέλη και ο εμπνευσμένος δάσκαλος Κωστής Σκούρτης υπηρετεί την Ελληνική παράδοση με γνώση στην τέχνη του χορού και στο τραγούδι, επικοινωνώντας και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το θέμα της παράστασης αφορά μια παρέα παιδιών που βγαίνουν να πουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, όμως έρχονται αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες  των νοικοκυραίων.

Σύντομα όμως οι πόρτες ανοίγουν κι ακούμε κάλαντα Κερκυραικά, Κοζάνης, Αίγινας, Ικαρίας, Καλύμνου, Ηπείρου, Θράκης και άλλα πολλά, από όλα σχεδόν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.

Ένα πολύχρωμο ζωντανό χοροθέατρο με χορογραφική μουσική και ενδυματολογικά στοιχεία από την κάθε περιοχή της χώρας.

Ο Σκούρτης ο Δημήτρης, ο αδελφός του Κωστή, γεμάτος από εκείνον τον σπάνιο συνδυασμό  νεανικού ενθουσιασμού και καλλιτεχνικής ωριμότητας, μαζί με όλη την χορευτική ομάδα Ερμιονίδας, δημιούργησαν μια πανέξυπνη Χριστουγεννιάτικη παράσταση.

Μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε μαγεμένοι το Χριστουγεννιάτικο κλίμα σε όλη την Ελλάδα, που παρουσιάσθηκε με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση.

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ: * Κερκυραικά κάλαντα                               * Κάλαντα Πόντου

  • Κάλαντα Κοζάνης * Κάλαντα Καλύμνου
  • Κάλαντα Αίγινας * Κάλαντα Καππαδοκίας
  • Κάλαντα Ηπείρου *Κάλαντα  Β. Θράκης
  • Κάλαντα Κρήτης *Κάλαντα Ικαρίας
  • Κάλαντα Θράκης     * Κάλαντα Χίου

ΧΟΡΕΨΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:  Αγγέλης Κώστας, Βόντα Σωτηρία, Βουβαλάρη Βάσω, Δημαράκη Βασιλική, Δημαράκη Μαργαρίτα, Δημαράκη Ματίνα, Θανασιά Κωνσταντίνα, Καλαμαρά Μαρία, ΚαραμάνηΜαριτίνα, Κομμά Εβίτα, ΚοτταράΡουμπίνη, Κρινή Καλομοίρα, Κωνσταντάτος Γιώργος, Λαμπίρη Μαρία, ΜαγδαλινούΔεσποινα, Μάρκου Μάρκος, Μουδάκη Γιώτα, Μπαλής Θανάσης, ΝτουνέταΤέτα, ΣαρδελήΥρώ, Σαρρή Δήμητρα, ΣτάικουΑποστολία, Σκούρτη Ελένη, Σκούρτης Κωστής, Τσιάγκα Έλενα, Φλεβαράκη Δήμητρα.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ): Αμοιρίδης Θέμης, Ιωάννου Μαρία, ΚατζουρίδηςΕρμόλαος, ΛαμπαδιάρηΑνδριάννα, Πολάκη Στεφανία, Σκούρτης Δημήτρης, Στεργίου Δανάη, Τσιμάρα Βάγια, Φιλιπιτζή Σελήνη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΡΑΔΥ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Περισσότερα Άρθρα

Συγκρότηση πίνακα ελεγκτών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη συγκρότηση πίνακα ελεγκτών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ο πίνακας απαρτίζεται από τους πιστοποιημένους ελεγκτές ΚΤΕΟ Γιώργο Παπαδόπουλο (ΤΕ Μηχανικών), Αθανασία Οικονομοπούλου (ΤΕ Μηχανικών), Πέτρο Ηλιόπουλο (ΤΕ Μηχανικών) και Αριστομένη Σταυρόπουλο (ΔΕ Μηχανικών). Οι επιτροπές, τονίζεται στην απόφαση, έχουν αρμοδιότητα ελέγχου σε όλα τα ιδιωτικά […]

Η λίστα των πωλητών για την λαϊκή αγορά του Ναυπλίου το Σάββατο 25/4

Σε συνέχεια των ΚΥΑ που δημοσιεύθηκαν στα με αριθμ . 943 και 988 τ.Β΄/2020 ΦΕΚ , στη λαϊκή αγορά που θα λειτουργήσει στην κοινότητα Ναυπλίου το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 θα δραστηριοποιηθούν οι κάτωθι πωλητές : ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ) [hfe_template id=’397365′] ΑΡ. ΘΕΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΩΛΗΤΗ 1 ALLIKIAN TOMMOR ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 2 ΠΑΤΣΙΩΤΗΣ […]

Follow by Email