17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι σε συγκινητική ατμόσφαιρα στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργάνωσαν μουσική εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους Χριστουγέννων, παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, με το μουσικό σχήμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος απένειμε τιμητικές πλακέτες, στα μέλη της χορωδίας, Ιωάννη Ηλιόπουλο Ιατρό και πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ναυπλίου και την Όλγα Κωσταρέλου Γεωργακοπούλου συνταξιούχο εκπαιδευτικό, για την πολύπλευρη προσφορά τους και την κοινωνική τους δράση.

Η εκδήλωση έκλεισε με παλιά χριστουγεννιάτικα άσματα που τραγουδούσαν παλιοί Ναυπλιώτες τις προηγούμενες δεκαετίες, την νύχτα παραμονή των Χριστουγέννων στα παραδοσιακά δρομάκια του Ναυπλίου.

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 12 Μαΐου

  Σαν σήμερα στις 12 Μαΐου συνέβησαν τα εξής: 1941: Ο Κόνραντ Ζους παρουσιάζει στο Βερολίνο τον πρώτο προγραμματισμένο, αυτόματο υπολογιστή μέχρι τότε. 1942: Δολοφονία 1.500 Εβραίων στο Αουσβιτς σε θαλάμους αερίων. 1949: Η Σοβιετική Ένωση αίρει τον αποκλεισμό του Βερολίνου. 1949: Οι Σύμμαχοι εγκρίνουν το Σύνταγμα της νεοϊδρυθείσας Δυτικής Γερμανίας. 1955: Η Αυστρία ανακτά […]

Μυτιλήνη: Του έβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ γιατί ο σκύλος του γάβγιζε και ενοχλούσε

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας κάτοικος της Μυτιλήνης, επειδή ο σκύλος του γάβγιζε και ενοχλούσε! Ο άνδρας είχε τον σκύλο μέσα στο κατάστημα σε ειδικό χώρο σε κεντρική οδό της Μυτιλήνης. Η καταγγελία που έγινε στην αστυνομία τα μεσάνυχτα από γείτονα του καταστηματάρχη λέει πως ο σκύλος γαβγίζει και ενοχλεί. «Ο σκύλος μου είναι […]