13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

“Σήκωσαν” τα μανουάλια από εκκλησία στο Μάνεση

Άφωνη έμεινε η νεωκόρος του κοιμητηριακού Ναού των Αγίων Πάντων στο χωριό Μάνεση του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, όταν σημερα το πρωί επισκέφθηκε το Ναό και είδε να λείπουν όλα τα μανουάλια.

Άγνωστοι δράστες εισήλθαν στον Ιερό Ναό τη νύχτα και έκλεψαν όλα τα μανουάλια της εκκλησίας.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως οι επιτήδειοι τα έκλεψαν για τον μπρούτζο και θα διοχετευτούν για λιώσιμο, ενώ θα χρειάστηκαν και φορτηγό αυτοκίνητο καθώς το βάρος ήταν μεγάλο.

Να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο εκκλησάκι είναι λίγο έξω από το χωριό σε απομονωμένη περιοχή κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες της κλοπής.

Η κατάσταση στα χωριά του Αργολικού κάμπου είναι ανεξέλεγκτη καθώς οι κλέφτες χαλκού αποσπούν μέχρι τα καντήλια από τα νεκροταφεία.

Στο σημείο της κλοπής βρέθηκε το τμήμα ασφαλείας Ναυπλίου όπου κατεγραψε το συμβάν και πήρε δακτυλικά αποτυπώματα.

Περισσότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης : Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!

Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση. Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα […]

Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εορτή του Αγίου Νεκταρίου Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, εορτή του Αγίου Νεκταρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος. Την παραμονή ημέρα Τρίτη και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Την Τετάρτη ημέρα της εορτής και ώρα 7 […]