13 °C Argos, GR
1 Απριλίου 2023

Γ. Μανιάτης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: “Απαραίτητος κρίκος για ανάπτυξη τα Επιμελητήρια”

Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της οικονομίας, ζητήματα που άπτονται του επιχειρείν, αλλά και ενεργειακά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή του  Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη. 

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του αλλά και στο διάλογο που ακολούθησε με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του ΕΕΑ, ο κ. Μανιάτης απέδωσε τα εύσημα στη Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το έργο της, ενώ δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής του επιμελητηριακού θεσμού, ο οποίος, όπως είπε, έχει αδικηθεί στην Ελλάδα.  Ο βουλευτής του  Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε συγκεκριμένα ότι πρέπει να εκχωρηθούν στα Επιμελητήρια αρμοδιότητες του Δημοσίου, τις οποίες “είτε κακώς ασκεί τώρα το κράτος είτε δεν τις ασκεί καθόλου διότι δεν διαθέτει τα στελέχη ή δεν έχει τις δυνατότητες”.

“Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά και όλα τα Επιμελητήρια, είναι ένας θεσμός της κοινωνίας των πολιτών που ταυτόχρονα προωθεί το ορθά εννοούμενο επιχειρείν, είναι ένας θεσμός που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας…Πιστεύω ότι τα Επιμελητήρια είναι ο απαραίτητος κρίκος για να υπάρξει ανάπτυξη. Χωρίς εσάς δεν υπάρχει ανάπτυξη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά την παρουσίαση του κ. Μανιάτη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει επί υπουργίας του για την προώθηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον τομέα αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γεγονός που στερεί σημαντικά έσοδα από τη χώρα και την οικονομία.

Μιλώντας για τους τρεις τομείς των αρμοδιοτήτων του – ενέργεια και περιβάλλον, μεταφορές και δημόσια έργα, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών – ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη αλλαγής των σχεδιασμών για δημόσια έργα, πολιτική προστασία, πυροπροστασία κ.λ.π., αλλά τις προκλήσεις της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα πιο μικρό και αποτελεσματικό Δημόσιο.

Περισσότερα Άρθρα

Συναγερμός στο Νέο Κόσμο για πτώση 10χρονου από μπαλκόνι

Στο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται ένα 10χρονο παιδί, που έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου στο Νέο Κόσμο. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν το παιδί υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του. Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση

Save a Greek Stray για κακοποιημένο γαϊδουράκι: Ο νόμος απαγορεύει την κακοποίηση όλων των ζώων χωρίς διακρίσεις

Η κακομεταχείριση ζώων απαγορεύεται ρητά και τιμωρείται από τον νόμο, και η προστασία αυτή αφορά σε όλα τα ζώα, και όχι μόνο στα ζώα συντροφιάς, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Τοκατλίδης, νομικός εκπρόσωπος της Save a Greek Stray. «Είναι πολύ δυσάρεστα αυτά που συμβαίνουν… Έχουμε πολέμους, έχουμε κοινωνική ένταση, έχουμε όμως και βασανισμό […]